01:33 21 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.69
 • USD18.00
 • RUB0.24
 • RON4.40
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  665524

  Tot mai mulți adolescenți estonieni sunt instruiți să participe la un posibil război cu Federația Rusă

  BUCUREȘTI, 7 mart - Sputnik. Din ce în ce mai mulți adolescenți estonieni sunt instruiți să participe la un posibil război cu Rusia, au declarat experții într-o discuție cu RT.

  © Sputnik / Михаил Воскресенский

  Astfel, ministrul eston al apărării, Kalle Laanet, a remarcat anterior o creștere a numărului de tineri care sunt gata să ia parte la rezistența inamicului. Conform rezultatelor sondajelor de opinie, ponderea acestora a crescut de la 54 la 63%.

  Potrivit experților, există o creștere a rusofobiei în țară, care este alimentată de autoritățile oficiale, încercând să intimideze populația cu pericole din exterior.

  „Mitul„ amenințării din Est ”a devenit o obsesie a autorităților estone și, datorită propagandei la scară largă, o parte semnificativă a populației s-a infectat cu„ alarmismul rusofob ”, a declarat Leonid Vardomsky, șeful Centrul de studii post-sovietice de la Institutul de Economie al Academiei de Științe din Rusia.

  Expertul a subliniat că, răspândind o perspectivă alternativă asupra Rusiei, autoritățile estone încearcă să distragă atenția cetățenilor de la problemele interne.

  Vladislav Vorotnikov, cercetător de frunte la Centrul de Studii Europene de la Institutul de Studii Internaționale de la MGIMO, consideră că Estonia modelează imaginea Rusiei ca inamic în rândul populației de câțiva ani și chiar a obținut succes în această direcție.

  Tematic

  Scandal din Estonia: Doi miniștri neagă corectitudinea alegerilor din SUA
  La Moscova a avut loc un protest în susținerea Sputnik Estonia
  Libertatea de exprimare în stil estonian: Cerîșeva, despre situația Sputnik Estonia
  Tagurile:
  Estonia, adolescent

  Știrile Zilei