12:56 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  2493431

  În Germania, autoritățile celor 16 landuri au decis o relaxare a restricţiilor şi urmează să fie luate şi alte decizii pentru revenirea la o anumită normalitate. Care sunt cele mai importante schimbări.

  BUCUREŞTI, 9 mart – Sputnik. În urma relaxării restricţiilor, potrivit noilor reguli, se pot întâlni în interior maximum cinci adulți din două gospodării, iar copiii mici nu sunt luați în considerare.

  Landul Saxonia-Anhalt a permis întâlnirea a zece persoane, câte cinci din două gospodării diferite, potrivit ziarulromanesc.de.

  De asemenea, în ceea ce privește exercițiile fizice, în regiunile cu o incidență sub 50 pe parcursul a șapte zile, regulile prevăd că până la 10 persoane din două gospodării se pot întâlni în aer liber pentru a face sport fără contact. În locurile cu o incidență între 50 și 100, maximum cinci persoane provenind din două gospodării se pot întâlni pentru exerciții în aer liber.

  În privinţa magazinelor, florăriile, librăriile și magazinele specializate în grădinărit, acestea pot să se redeschidă, însă au voie să permită accesul a maximum un client la 10 metri pătrați.

  De asemenea, magazinele din zonele comerciale centrale se redeschid în majoritatea landurilor, dar cu condiția ca clienții să le viziteze cu programare. Este permis accesul unui client la 40 de metri pătrați. În districtele cu o incidență sub 50 în șapte zile, oamenii pot merge la cumpărături fără să-și facă programare.

  Pe de altă parte, landul Turingia, care are încă o incidență de peste 130 la șapte zile, a decis să nu deschidă deocamdată niciun magazin sau centru cultural.

  În ceea ce priveşte muzeele, galeriile de artă, grădinile zoologice și grădinile botanice, acestea se pot redeschide, însă, în regiunile cu o incidență între 50 și 100 la șapte zile, sunt deschise numai pe bază de programare. În regiunile cu o incidență la șapte zile sub 50, oamenii pot veni în vizită fără programare, dar numărul de persoane va fi strict limitat.

  Sunt redeschise şi saloanele de înfrumuseţare şi masaj, însă cu respectarea regulilor sanitare şi cu purtarea măştilor atât de client, cât și de furnizorul de servicii.

  De asemenea, şcolile de şoferi pot funcţiona din nou, însă șoferii care învață vor trebui să prezinte un rezultat negativ al testului din acea zi. Același lucru este valabil și în cazul lecțiilor de zbor.

  Pe 22 martie urmează să se ia noi decizii. Dacă incidența la şapte zile rămâne stabilă sub 50 timp de 14 zile, landurile pot redeschide terasele, cafenelele și restaurantele, teatrele, sălile de concerte, de operă și cinematografele și vor putea permite sporturi fără contact în interior și sporturi cu contact în aer liber.

  Tematic

  Germania, avertizare meteo în weekend: aer polar – zăpădă şi răcire accentuată
  Germania: Un video viral cu Merkel care a constatat că nu și-a pus masca
  Berlinul a răspuns la amenințările Moscovei legate de problema RT Germania
  Tagurile:
  Restricții, Germania

  Știrile Zilei