05:53 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
  13207

  Președintele Consiliului UE, Charles Michel, susține că Uniunea Europeană deține întâietatea în lupta cu pandemia coronavirusului.

  BUCUREȘTI, 9 mar – Sputnik. Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că UE este un lider în manifestarea solidarității cu țările mai dezavantajate în lupta cu pandemia coronavirusului și a îndemnat publicul să nu se lase dus în eroare de China și Rusia.

  “Sunt surprins când aud că Europa este acuzată de o solidaritate insuficientă... De la bun început Europa a pledat pentru eforturi internaționale și a susținut principiul, conform căruia vaccinele trebuie să fie accesibile în toată lumea”, se menționează într-o adresare a lui Michel.

  “Totodată, UE a contractat peste două miliarde de doze, adică de două ori mai mult decât sunt necesare pentru vaccinarea populației europene. Surplusul va fi transmis partenerilor noștri și statelor mai dezavantajate, ceea ce va permite vaccinarea a sute de milioane de oameni”, a adăugat Michel.

  Președintele Consiliului European a promis ajutoare celor mai importanți parteneri ai UE, în special, celor din Parteneriatul Estic: Georgia, Moldova și Ucraina, precum și Americii Latine și Africii.

  Totodată, Michel a îndemnat cetățenii “să nu se lase induși în eroare de Rusia și China”, care, potrivit lui, organizează “niște livrări limitate a vaccinului împotriva COVID-19, însă reflectate pe larg de presă” și că ar “rămâne în urmă” față de UE în problema vaccinării propriei populații.

  “Cifrele pe care le avem la dispoziție arată că aceste țări au vaccinat de două ori mai puțini locuitori, raportat la 100 de persoane, decât Uniunea Europeană. Europa nu utilizează vaccinurile pentru propagandă. Ea își promovează valorile”, a conchis oficialul european.
  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1799)
  Tagurile:
  Uniunea Europeană, Charles Michel

  Știrile Zilei