15:33 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1206412

  Un anunț făcut de Dmitry Rogozin aduce în oprim plan unul dintre cele mai ambițioase și complexe proiecte sino-ruse, care deschide calea unei alianțe foarte puternice în domeniul tehnologic cel mai de vârf

  BUCUREȘTI, 10 mar – Sputnik. Activul șef al agenției spațiale ruse Roscosmos, Dmitry Rogozin, și șeful KNKA, agenția spațială chineză, Zhang Kejian, u semnat un memorandul care schimbă balanța în cel mai de vârf domeniu al cercetării și dezvoltării.

  Fostul premier rus anunță că s-a semnat un memorandum de înțelegere între Guvernul Republicii Populare Chineze și Guvernul Federației Ruse privind cooperarea în crearea unei stații lunare științifice internaționale.

  Din informațiile transmise de Roscosmos. Moscova și Beijing urmează să stabilească un parcurs pentru construirea stației.

  ”O stație științifică internațională este un experiment complex și instalațiile de cercetare create pe suprafața și/sau în orbita Lunii vor fi proiectate pentru realizarea de cercetări multidisciplinare și cu mai multe obiective”, a transmis Roscosmos, arătând deschiderea către ”oricare națiune care dorește să participe”.

   

  ​Inutil să mai comentăm ce înseamnă cooperarea celor două mari puteri în acest domeniu – și de beneficii aduce cercetării științifice. O veste mare, printre atâtea altele care vorbesc de conflicte, sancțiuni și amenințări – specialitatea NATO și SUA.

  De remarcat că acest act a fost semnat chiar de ziua nașterii lui Yuri Gagarin, pionierul zborurilor umane în cosmos.

  Cu aceste prilej, ieri, o delegație Roscosmos condusă de directorul general Dmitry Rogozin, a depus flori la memorialul Yuri Gagarin de pe zidul Kremlinului. ”La ceremonie au participat și studenți ai universităților specializate, veterani și reprezentanți ai industriei”, transmite Rogozin.

  Tematic

  Pavelescu: ”Ne îndreptăm către o lume bipolară SUA - China, e vital ce va face Rusia”
  China a depășit SUA ca partener comercial al UE
  China, pregătită să „răspundă oricând la toate amenințările și provocările” din partea SUA
  Tagurile:
  Rusia, China

  Știrile Zilei