03:49 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1777)
  10604

  Ministrul spaniol al Turismului, Reyes Maroto, a anunţat că Spania ar putea introduce pașaportul de vaccinare foarte curând, în această lună, pentru a stimula turismul.

  BUCUREŞTI, 10 mart – Sputnik. Spania ar putea introduce paşaportul de vaccinare împotriva COVID-19 în luna mai, când va avea loc, la Madrid, Târgul internaţional de turism FITUR, a anunţat ministrul spaniol al Turismului, Reyes Maroto.

  „Am putea fi în măsură să începem să implementăm pașaportul digital (când începe FITUR, pe 19 mai)”, a declarat Reyes Maroto, potrivit digi24

  Pentru a stimula turismul, Comisia Europeană are în vedere introducerea unui certificat de trecere, un document obligatoriu, dar temporar, care ar putea intra în vigoare în această vară.

  Potrivit lui Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție, acest certificat digital va include unul dintre aceste date: dacă aţi fost bolnav, dacă aţi fost vaccinat sau dacă aţi fost supus testelor PCR. De exemplu, în caz de vaccinare, datele vor include numele persoanei vaccinate, data vaccinării și numele vaccinului. Documentul va avea un cod QR. Reynders s-a referit şi la termenul-limită: instrumentul va intra în vigoare în această vară, va fi „adoptat pe 17 martie în Comisie și apoi în Parlament și Consiliu”.

  Comisarul a mai spus că documentul va fi temporar și legat de pandemia de Covid-19. De îndată ce OMS va declara sfârșitul pandemiei, mecanismul va fi dezactivat, cu posibilitatea reactivării acestuia în cazul unei alte pandemii.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1777)

  Tematic

  Președintele CE: UE trebuie să se grăbească să introducă certificatele sanitare
  UE: certificatul obligatoriu de trecere va intra în vigoare în această vară
  Bavaria solicită certificarea accelerată a vaccinurilor, inclusiv a Sputnik V, în UE
  Tagurile:
  Spania

  Știrile Zilei