12:42 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  454012

  Liderii UE, Ursula von der Leyen (Comisia Europeană), David Sassoli (Parlamentul European) și prim-ministrul portughez Antonio Costa (președinția Consiliului UE) au semnat astăzi declarația pentru viitorul Europei

  BRUXELLES, 10 mar – Sputnik. Cei mai importanți trei lideri europeni, Liderii UE, Ursula von der Leyen (Comisia Europeană), David Sassoli (Parlamentul European) și prim-ministrul portughez Antonio Costa (președinția Consiliului UE), au semnat astăzi declarația Conferinței pentru viitorul Europei. Cu ajutorul declarației, Conferința va fi pusă în mișcare, iar cetățenii europeni sunt invitați să se gândească la direcția în care se îndreaptă Uniunea Europeană, se mai arată în comunicatul oficial de pe pagina Parlamentului European

  Charles Michel
  © Sputnik / Виталий Белоусов

  Data oficială în care Conferința va deveni realitate este 9 mai, cu ocazia aniversării a 121 ani de la Declarația Schuman.

  Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a spus cu această ocazie că este o zi importantă pentru democrația europeană.

  ”Astăzi, semnăm declarația comună prin care cele trei instituții conduse de noi se angajează în lansarea Conferinței pentru viitorul Europei, pe 9 mai. În sfârșit începem, colegi. Conferința va fi o oportunitate unică pentru toți cetățenii europeni, societatea civilă și pentru posibilitatea de a ne alege viitorul. Trebuie să ne deschidem și să punem cetățenii, societatea civilă și, de altfel, parlamentele naționale la baza procesului”, a transmis David Sassoli.

  Președintele Comisiei, Ursula von der Leyen, spune, în schimb că această declarație este o invitație pentru ca toți europenii să vorbească, să spună în ce fel de Europa vor să trăiască, să o modeleze și să-și unească forțele pentru a ne ajuta pe noi să o construim.

  ”Așteptările cetățenilor sunt clare: vor să își spună cuvântul în legătură cu viitorul Europei, în legătură cu probleme care le afectează viața. Astăzi, promisiunea noastră este la fel de clară: vom asculta. După aceea, vom acționa”, a transmis președintele Comisiei, Ursula von der Leyen.

  Tematic

  Pentru prima oară în Europa se vorbește oficial de vaccinarea obligatorie
  O altă țară europeană a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V
  Gazprom a livrat în Europa prima partidă de “gaz verde”
  Presa franceză: Europa a pierdut în cursa vaccinurilor
  Tagurile:
  Europa

  Știrile Zilei