02:32 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  313102

  Donald Trump a criticat modul în care Joe Biden a gestionat criza de la frontieră, spunând că SUA este „distrusă” de valul recent de imigranți ilegali la frontieră.

  BUCUREŞTI, 10 mart – Sputnik. Într-o declarație, Donald Trump și-a atacat succesorul, Joe Biden, pentru gestionarea crizei de la granița de sud a Statelor Unite.

  Fostul președinte a evidențiat mai întâi succesul politicii sale privind frontiera, spunând că, sub supravegherea sa, frontiera SUA-Mexic era „în stare foarte bună” și „mai puternică și mai sigură ca niciodată”.

  El a mai spus că zidul de frontieră ar fi fost finalizat „cu ușurință” dacă democrații nu ar fi oprit proiectul.

  Țara „este distrusă”

  Trump a fost mulțumit că a pus capăt fraudei în ceea ce priveşte azilul și că a „blocat traficanții, traficanții de droguri și traficanții de ființe umane”. „Țara noastră este distrusă la granița de sud, un lucru teribil!”, a concluzionat fostul preşedinte în mesajul său.

  Declarația lui Donald Trump vine în contextul în care administrația Biden se confruntă cu un val masiv de imigranți ilegali la granița de sud a SUA.

  Numărul imigranților la frontieră l-a determinat pe secretarul Departamentului de Securitate Internă (DHS) Alejandro Mayorkas să ceară voluntari la agenția sa pentru a da sprijin în soluţionarea crizei.

  Oprirea finanțării zidului

  Pe 12 februarie, Joe Biden i-a scris președintelui Camerei, Nancy Pelosi, anunțând că anulează decizia de urgență națională a lui Trump de a aloca miliarde de dolari pentru construirea zidului interstatal între SUA și Mexic.

  „Am anunțat, de asemenea, că politica administrației mele nu va mai devia banii contribuabililor americani către construirea unui zid și că ordon o revizuire atentă a tuturor resurselor alocate sau redirecționate în acest scop”, a spus Biden, potrivit Sputnik France

  Tematic

  Donald Trump revine? „Am câştigat în mod covârşitor!”
  Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid
  Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
  Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump
  YouTube a eliminat video cu discursul lui Trump, publicat de Sputnik
  Tagurile:
  Joe Biden, Donald Trump

  Știrile Zilei