19:55 07 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  16102

  În grădinițele din Franța sunt impuse o serie de măsuri ce trebuie respectate cu strictețe atât de educatori, cât și de părinți și copilași. Detalii am aflat de la Elena Buzu, moldoveancă stabilită în orășelul Le Plessis-Robinson (suburbie a Parisului).

  Reguli impuse în grădinițile din Franța pe timp de pandemie

  Deși situația pandemică nu este una îmbucurătoare în Franța, grădinițele activează în regim obișnuit, la fel ca și în Republica Moldova.

  În fiecare dimineață, înainte de a-și duce băiatul la grădiniță, Elena Buzu îi măsoară temperatura. Procedura face parte de ceva timp din rutina zilnică și de fiecare dată implică o responsabilitate și atenție sporită. Această obișnuință au dezvoltat-o toți părinții cu copii de vârstă preșcolară din Franța și este o măsură obligatorie.

  "În caz de depistare a unor simptome sau dacă se cunoaște că copilașul a contactat cu cineva infectat cu COVID-19, micuțul este izolat la domiciliu timp de șapte zile. Ulterior, dacă nu are simptome, revine la grădiniță cu acordul medicului de familie", a precizat Elena Buzu.

  Potrivit interlocutoarei, părinții nu au dreptul să intre pe teritoriul grădiniței decât în cazuri excepționale. De asemenea, în instituții se respectă distanța de cel puțin un metru între copilașii din grupe diferite, mobilierul este frecvent dezinfectat, iar clasele aerisite de câteva ori pe zi. Angajații grădinițelor poartă masca de protecție atât în interior, cât și atunci când ies afară.

  Elena Buzu susține că toate aceste măsuri de prevenire a infecției sunt foarte necesare, iar adulții se conformează restricțiilor cu maximă responsabilitate pentru a-și proteja copiii, dar și persoanele din jur.

  Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

  Tematic

  Progresiștii dau alarma, modelul Șoșoacă lovește Franța: ”Le Pen îl va bate pe Macron”
  Cercetătorii francezi au arătat că noul coronavirus circula în Franța din noiembrie 2019
  Ministrul Sănătății din Franța: a treia carantinare nu e inevitabilă
  Tagurile:
  Grădiniță, Franța

  Știrile Zilei