08:05 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (201)
  37390

  Un sondaj făcut în Italia arată că vacccinul rusesc Sputnik V este mai popular în peninsulă decât cele produse de AstraZeneca și Johnson & Johnson.

  BRUXELLES, 15 mart – Sputnik. Sondajul realizat în Italia de BVA Doxa și publicat de La Repubblica arată că italienii și-ar dori să aleagă singuri vaccinul anti-Covid pe care îl folosesc și că au preferințe clare în această privință.

  Vaccinul ”Sputnik V”
  © Sputnik / Владимир Трефилов

  În mod surprinzător, în ciuda întregii campanii occidentale de denigrare a vaccinului rusesc Sputnik V, care se derulează de luni de zile, italienii prețuiesc mai mult vaccinul rusesc decât cele produse de AstraZeneca sau Johnson & Johnson.

  Sondajul mai arată că numărul italienilor convinși să se vaccineze a crescut, însă numărul „scepticilor” rămâne ridicat, iar 65 la sută dintre respondenți ar vrea să-şi poată alege vaccinul. Dacă vaccinul Pfizer este pe primul loc în preferințe (46%), urmat de Moderna (22%), Sputnik ocupă un onorabil loc trei, cu 10%, în condițiile în care el nu este accesibil în Italia și nici în cea mai mare parte a țărilor UE, fiind supus, în schimb, unei campanii negative furibunde.

  AstraZeneca și Johnson & Johnson, cu 9%, sunt depășite de Sputnik, iar sondajul este făcut înainte de scandalul care a lovit AstraZeneca, acest vaccin prăbușindu-se între timp, cu siguranță, în încrederea publică.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (201)

  Tematic

  Va procura Moldova vaccinul rusesc „Sputnik V”? Ce spune Maia Sandu
  Serbia începe producția de Sputnik V din luna mai
  Dodon: Echipa lui Sandu a făcut presiune să nu fie înregistrat vaccinul „Sputnik V”
  Tagurile:
  Sputnik V, Italia

  Știrile Zilei