01:54 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1793)
  17210

  În Italia se investighează opt cazuri de deces a persoanelor care au fost vaccinate mai devreme cu preparatul AstraZeneca.

  BUCUREȘTI, 16 mar – Sputnik. În Italia au fost înregistrate opt cazuri suspecte de deces după administrarea vaccinului companiei AstraZeneca, a declarat directorul general al Agenției Italiene a Medicamentelor (Aifa), Nicola Magrini.

  “Avem 8 decese și 4 cazuri grave, unele dintre care au avut loc peste câteva zile după administrarea primei doze a preparatului. Întrucât anchetele sunt în desfășurare, termenii sunt în întârziere, vom lansa o culegere de date și documente”, a declarat acesta într-un interviu oferit ziarului La Repubblica.

  Magrini și-a reiterat poziția cu privire la siguranța vaccinului AstraZeneca, calmând pe cei care și-au administrat prima doză a preparatului. Potrivit lui, “aceștia nu trebuie să întreprindă nimic, în afară de comunicare medicilor despre simptomele apărute”.

  “A fost luată decizia de suspendare, pentru că alte câteva state europene, inclusiv Germania și Franța, au preferat să suspende vaccinarea după apariția câtorva efecte singulare nedorite și au propus o pauză pentru verificări, iar apoi să reia campania. A fost o alegere politică”, a declarat directorul general al Aifa.

  Vorbind despre accesibilitatea vaccinului, Magrini a reamintit că în conformitate cu planul naționale de vaccinare, până în vara vor fi accesibile 20 milioane de doze pe lună.

  “Preparatul rusesc Sputnik V ar putea fi evaluat de EMA în mai”, a declarat șeful autorității italiene.

  Săptămâna trecută, procurorii din trei orașe siciliene au demarat o investigație cu privire la circumstanțele decesului a trei persoane în scurt timp de la vaccinare cu preparatul AstraZeneca.

  Recent, procuratura orașului Biella a aplicat un arest pe un lot al vaccinului AstraZeneca după moartea unui profesor de muzică, căruia i-a fost administrat preparatul. Anchetatorii au demarat o anchetă pe fapt și “au aplicat un arest preventiv pentru lotul ABV5811 pe tot teritoriul național”.

  Săptămâna trecută, EMA a anunțat că investighează incidentele legate de pacienții care au fost vaccinați cu preparatul dintr-un lot AstraZeneca într-un șir de state UE, la care au fost observate complicații tromboembolice. OMS a recomandat statelor să continue utilizarea vaccinului.

  Un șir de state UE, inclusiv Austria, Estonia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Danemarca, Bulgaria, Norvegia, Islanda, Slovenia, Suedia, Italia, Franța, Germania și Spania au suspendat utilizarea acestui vaccin, care a fost autorizat de EMA.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1793)

  Tematic

  Lovitura de grație pentru AstraZeneca: Germania a suspendat folosirea vacccinului
  Franța suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca
  Sputnik V este mai popular în Italia decât vaccinurile AstraZeneca și Johnson
  Revoltă și reacție fulminantă de la Bruxelles după refuzul României privind AstraZeneca
  Specialist: Cât de periculos este vaccinul AstraZeneca
  Tagurile:
  Italia, AstraZeneca

  Știrile Zilei