03:33 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  285112

  Noile acuzații în adresa Rusiei de implicare în alegerile prezidențiale din SUA reprezintă o nouă porție de minciună și dezinformare, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

  BUCUREȘTI, 17 mart – Sputnik. Raportul serviciilor de informații din SUA, în care Rusia este acuzată de imixtiune în alegerile americane, reprezintă o nouă porție de minciună și dezinformare, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, Maria Zaharova.

  "În primul rând, e o nouă porție de minciună și dezinformare, fake-uri, iar în al doilea rând, ar trebui să inventeze ceva mai interesant, mai proaspăt, mai realist, și e inadmisibil ca instituțiile de stat din SUA să manipuleze în așa hal opinia publică din interiorul țării", a declarat Zaharova la postul de televiziune Rossiya 24.

  Raportul serviciilor de informații din SUA, care a fost dat publicității marți, acuză Moscova de tentative de a-l susține pe Donald Trump, de a-l discredita pe Joe Biden și să “provoace disensiuni” în societatea americană. Printre actorii care ar fi încercat să influențeze alegerile sunt Iran, Hezbollah și Cuba. Totodată, potrivit documentului, China nu a întreprins niciun fel de acțiuni pentru a influența scrutinul din SUA.

  Rusia a respins în mai multe rânduri acuzațiile de imixtiune în alegerile din Statele Unite.

  Tematic

  YouTube a eliminat video cu discursul lui Trump, publicat de Sputnik
  Trump atacă politica lui Biden privind imigrația - „Țara noastră este distrusă”
  Când se decide Trump dacă va candida din nou la Casa Albă
  Tagurile:
  Donald Trump, SUA, Rusia, Maria Zaharova

  Știrile Zilei