05:08 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  110001

  Cancelarul Angela Merkel și landurile federale se gândesc la extinderea măsurilor de lockdown în contextul în care numărul de cazuri de infectare cu coronavirus este în continuă creştere în Germania.

  BUCUREŞTI, 17 mart – Sputnik. Înainte cu o săptămână până la următoarea conferință a guvernului federal cu liderii landurilor cu privire la situaţia epidemică, numărul în creştere a cazurilor de infectare cu coronavirus determină autorităţile din Germania să se gândească la extinderea blocajului.

  Angela Merkel și premierii landurilor federale sunt pregătiţi deja să ia o decizie urgentă în acest sens, ceea ce înseamnă amânarea etapei de relaxări care erau planificate.

  Planul de relaxare stabilea ca, din 22 martie, landurile și regiunile cu o incidență sub 50 să introducă relaxări, însemnând deschiderea restaurantelor în aer liber, a sălilor de teatru, cinematograf și concerte, potrivit merkur.de. Sporturile care presupun contactul ar putea fi din nou posibile în aer liber, iar cele fără contact în interior.

  Relaxările vor fi luate în considerare şi în regiunile cu o incidență între 50 și 100 timp de șapte zile. Totuşi, clienții, oaspeții și participanții ar trebui să prezinte rezultatul negativ al unui test rapid.

  Însă aceste relaxări ar putea fi amânate, iar restricțiile prelungite cu încă patru săptămâni, după 28 martie. Cauza este numărul tot mai mare de infectări și criza legată de vaccinurile AstraZeneca. De asemenea, în prezent nu se ştie dacă vor fi disponibile suficiente teste rapide până pe 22 martie, pentru a se putea aplica relaxările planificate.

  Miercuri dimineaţă au fost raportate 13.435 de noi infectări cu coronavirus în Germania, în decurs de 24 de ore, ceea ce înseamnă semnificativ mai multe decât 9.146 de noi cazuri câte s-au înregistrat acum o săptămână.

  De asemenea, incidența de 7 zile la nivel naţional a crescut semnificativ: de la 83,7, în ziua precedentă, la 86,2. Acum patru săptămâni, incidenţa era 57.0. Cea mai gravă situație în Germania este în districtul Greiz din Turingia. Conform datelor RKI, valoarea incidenței a depășit acum 500. Institutul a raportat miercuri o incidență la 7 zile de 525,7, față de 490,8 cu o zi înainte.

  Urmează Vogtlandkreis săsesc (342,9), districtul bavarez Kulmbach (311,6) și districtul Schmalkalden-Meiningen (311,4) din Turingia – cele trei regiuni cu valoarea de peste 300. Districtul Cochem-Zell din Renania-Palatinat are cea mai mică incidență de 7 zile: 9,8.

  Potrivit virusologului Christian Drosten de la clinica Berlin Charité, „după Paște vom avea o situație ca în preajma Crăciunului”. Proporția variantei britanice, mai contagioase, a virusului, B.1.1.7, reprezintă în prezent trei sferturi din numărul cazurilor noi de infectare în Germania.

  De asemenea, expertul în sănătate SPD, Karl Lauterbach, a declarat pentru ZDF că al treilea val „îi va afecta în special pe cei de peste 50 de ani”.

  Tagurile:
  Germania

  Știrile Zilei