04:03 15 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.71
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (201)
  10150

  În Serbia există o cerere mare pentru vaccinul rusesc împotriva COVID-19, susține secretarul de stat al Ministerului sârb al Sănătății.

  BUCUREȘTI, 18 mart – Sputnik. În Serbia se păstrează o cererea mare din partea cetățenilor pentru vaccinul rusesc Sputnik V, oamenii de acolo sunt în așteptarea noilor loturi ale preparatului, a distribuirii lui pe teritoriul țării, dar și a producției acestuia în comun, a declarat agenției RIA Novosti secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Mirsad Djerlek.

  Potrivit oficialului sârb, în Serbia au fost administrate aproximativ 2 milioane 70 de mii de doze ale diverselor preparate – Pfizer, Sputnik V, Sinopharm și AstraZeneca, iar până la sfârșitul săptămână, de la începutul campaniei de vaccinare, preparatul va fi administrat unui milion de cetățeni din cei 7 milioane de locuitori.

  “Avem o cerere ridicată pentru vaccinul Sputnik V. Ne bucură faptul că președinții celor două state – Vladimir Putin și Aleksandar Vučić, au convenit ca din 20 mai să începem distribuția în Belgrad a vaccinului rusesc, iar până la sfârșitul anului se va încheia construcția obiectivului pentru un ciclu complet de producție a Sputnik V”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății din Serbia.

  “Guvernul Serbiei a convenit asupra unor volume semnificative de vaccinuri din Rusia și fiecare lot a venit la timp. Pentru asigurarea succesului campaniei de vaccinare în masă, avem nevoie ca livrările să fie efectuate regulat. Suntem recunoscători conducerii Rusiei și poporului rus că nu au existat niciun fel de deficiențe cu Sputnik V”, a menționat doctorul Djerlek, care și-a administrat și el preparatul rusesc.

  Potrivit lui, până la sfârșitul acestei săptămâni, la Belgrad urmează să sosească un nou lot al vaccinului rusesc, “însă trebuie să luăm în considerație că în problema transportării și producției ar putea apărea niște momente neprevăzute, care ar putea amâna termenul cu o zi sau două”.

  Campania de vaccinare a demarat în Serbia pe 24 decembrie, cu preparatul de producție americano-germană Pfizer și BioNTech. Primul lot al vaccinului rusesc a ajuns în țară pe 30 decembrie, iar Sinopharm din China – pe 16 ianuarie. În a doua jumătate a lunii februarie a ajuns AstraZeneca. Solicitările pentru vaccinare sunt depuse online, iar cetățenii pot alege preparatul. Potrivit datelor Ministerului Sănătății din Serbia, peste 40 la sută din cetățeni vor să-și administreze vaccinul rusesc.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (201)

  Tematic

  Sputnik V este mai popular în Italia decât vaccinurile AstraZeneca și Johnson
  Peskov: Există tentative de politizare a subiectului vaccinului Sputnik V
  Sputnik V protejează împotriva variantei de coronavirus din Marea Britanie
  "Impas total". Cine din UE s-a interesat de "Sputnik V"
  Comisar european: Sputnik V este un vaccin bun, trebuie produs în UE
  Sputnik cucerește Europa: Grecia recunoaște vaccinul rusesc!
  Tagurile:
  Serbia, Sputnik V

  Știrile Zilei