14:07 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  6902

  Proprietarul Instagram a confirmat că se gândește să creeze o versiune a platformei pentru copiii sub 13 ani, fiind criticat pentru lipsa de siguranță a minorilor în mediul online

  BRUXELLES, 19 mar – Sputnik. Pentru că aplicația Instagram se confruntă cu critici legate de siguranța online a minorilor, proprietarul acesteia spune că se gândește să creeze o versiune pentru copiii sub 13 ani, arată RT

  Șeful Instagram, Adam Mosseri, spune că tot mai mulți copii ”vor să utilizeze serviciul de împărtășire de fotografii, dar e dificil de verificat vârsta lor pentru că cei mai mulți nu primesc documente de identificare până la mijlocul sau la sfârșitul perioadei adolescenței.

  ”O part a soluției ar fi să creăm o versiune de Instagram pentru tineri și copii unde părinții să aibă controlul și transparența. E unul din lucrurile pe care le explorăm”, a spus Mosseri. El a adăugt că echipa sa nu are încă un plan detaliat pentru noul produs.

  O postare internă pe Instagram a vicepreședintelui Vishal Shah spune că ei vor să asigure  ”cea mai sigură posibil experiență pentru adolescenți” și că se „construiește o versiune a Instagram care le permite celor sub 13 ani să folosească în siguranță Instagram, pentru prima oară”.

  Copiii sub 13 ani sunt în mod curent opriți de a-și deschide conturi Instagram, cu excepția situațiilor în care sunt gestionate de un adult.

  Mișcarea apare în contextul în care acest serviciu popular, deținut de Facebook, se confruntă cu critici referitoare la felul în care copiii sunt expuși hărțuirilor și prădătorilor online.

  Instagram a anunțat recent un număr de măsuri suplimentare pentru protecția minorilor, incluzând restricții la mesajele directe între adolescenți și adulții care nu sunt in lista de urmăritori, plus încurajarea adolescenților de a avea conturi private.

  Tagurile:
  Instagram, Facebook

  Știrile Zilei