22:26 18 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.22
 • USD17.78
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  23111

  Raportul despre fericirea mondială este întocmit anual de către Divizia de soluții pentru dezvoltare durabilă a ONU, iar Finlanda a ocupat pentru a patra oară la rând clasamentul celor mai fericite țări din lume.

  BUCUREȘTI, 19 mart - Sputnik. Finlanda a ocupat pentru a patra oară la rând clasamentul celor mai fericite țări din lume în Raportul despre fericirea mondială, publicat vineri.

  Raportul despre fericirea mondială este întocmit anual de către Divizia de soluții pentru dezvoltare durabilă a ONU. Evaluează 149 de țări ale lumii și ia în considerare indicatori precum speranța de viață, sprijin social, corupție și altele. World Happiness Report a fost lansat pentru prima dată în 2012.

  Islanda, Danemarca, Elveția, Olanda, Suedia, Germania, Norvegia, Noua Zeelandă și Austria sunt, de asemenea, printre cele mai fericite zece țări. Statele Unite se află pe locul 14, Marea Britanie este pe locul 18, Franța este pe locul 20.

  Dintre țările din fosta URSS, Estonia și Lituania au cei mai buni indicatori - se află pe locul 28 și, respectiv, pe locul 29, Kârgâzstanul pe locul 33, Letonia pe locul 34, Kazahstanul pe locul 36, Moldova pe locul 49, Rusia pe locul 60, Tadjikistan la 62, Ucraina la 69, Georgia la 73.

  Cele mai nefericite țări conform ONU sunt Zimbabwe (ultima linie a ratingului) și Tanzania.

  Tematic

  Finlanda, pas spre implementarea 5G în urma licitației pentru spectru printre operatori
  Finlanda, acuzată că duce UE spre eșec prin propunerea sa de buget
  Finlanda, aflată la cârma Europei, primește critici dure, spre deosebire de România
  Tagurile:
  Finlanda

  Știrile Zilei