10:58 15 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  21060

  Fiul lui Donald Trump l-a catalogat pe președintele Biden ca fiind incapabil să susțină un dialog online cu președintele Rusiei Vladimir Putin

  BRUXELLES, 19 mar – Sputnik. ​​Președintele Rusiei declarase anterior că îi va cer ministrului de Externe rus să pregătească o conversație live cu omologul său american.

  Donald Trump jr. a preluat subiectul pe Twitter, unde l-a atacat pe președintele SUA Joe Biden după ce președintele Vladimir Putin l-a invitat la un dialog online.

  În mesajul său, Trump jr. l-a numit pe Biden ”slăbiciunea Americii” și ”un costum gol cu un teleprompter”, adăugând că actualul președinte nici măcar acest lucru nu îl poate face bine.

  ”Lumea întreagă știe că noi nu avem lider la vârf”, a adăugat Trump jr.

  Vladimir Putin a declarant că este gata pentru o conversație cu omologul său american fie astăzi, fie luni, săptămâna viitoare.

  ”Vreau să îl invit pe președintele Biden să continuăm discuția noastră, dar cu condiția să o facem în mod real live, sau, cum se spune, online. Fără nici o amânare, ci direct într-o discuție deschisă și direct. Mi se pare că ar fi interesantă pentru poporul rus, pentru poporul American și pentru multe alte țări”, a spus Putin la canalul TV Rossiya 24.

  Declarația a venit după interviul lui Biden pentru ABC News, în timpul căruia Biden a spus că președintele rus va ”plăti un preț” pentru presupusa sa implicare în alegerile prezidențale dn 2020 și a răspuns afirmativ când a fost întrebat dacă președintele Putin e un ”criminal”.

  Președintele rus i-a dorit în schimb sănătate omologului său american, ca replică la acuzații și a adăugat că ”cine spune acela e” ca răspuns la remarcile ”criminale” ale lui Biden.

  Ambasadorul rus în SUA, Anatoly Antonov, a fost invitat la Moscova în această săptămână  pentru consultări ”pentru a analiza ce trebuie făcut în contextual relațiilor cu SUA”, o mișcare cauzată de un raport al serviciilor secrete americane care pretend că președintele Putin ar fi autorizat ”operațiuni de influențare” ca să submineze candidatul democrat de atunci, Joe Biden, în timpul alegerilor din 2020.

  Oficialii ruși au negat în mod repetat acuzațiile Washingtonului de amestec în alegeri, catalogându-le drept încercări absurd de a demonize Rusia și de a devia atenția de la cazurile de fraudă și corupție politică din SUA.

  Tematic

  Biden sfidează grav Marea Britanie – lucrare a Serviciilor SUA?
  Biden: Putin "va plăti" pentru amestecul în alegerile din 2020
  Trump atacă politica lui Biden privind imigrația - „Țara noastră este distrusă”
  Tagurile:
  Joe Biden, Trump

  Știrile Zilei