20:14 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1448331

  Declarațiile lui Biden sunt nepotrivite pentru un șef de stat, iar răspunsul lui Putin a fost unul „splendid”, a declarat Erdogan.

  BUCUREȘTI, 19 mart – Sputnik. Declarația președintelui SUA, Joe Biden, în adresa omologului său rus, Vladimir Putin, este inacceptabilă pentru un șef de stat, liderul rus a răspuns demn, a declarat președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

  “Nu e o declarație care poate fi acceptată și înghițită. O astfel de declarație nu se potrivește unui șef de stat. El (Putin) este foarte înțelept și a oferit un răspuns splendid”, a spus Erdogan jurnaliștilor, fiind întrebat despre afirmațiile Biden.

  Mai devreme, fiind întrebat de jurnaliști dacă își consideră omologul rus un „asasin”, Biden a răspuns afirmativ. De asemenea, acesta a menționat că Putin “va plăti” pentru presupusa imixtiune în alegerile prezidențiale americane. La propunerea președintelui Rusiei de a organiza o discuție online, Casa Albă a răspuns că Biden și Putin au discutat deja și SUA mențin contactele cu conducerea rusă.

  Comentând afirmațiile lui Biden, Putin i-a urat sănătate și și-a amintit vorba din copilărie: “Cine zice, ăla e”. El a menționat că nu este o simplă glumă, ci o expresie cu sens. Potrivit lui, în istoria fiecărui popor și fiecărui stat există multe evenimente grave, dramatice și sângeroase și “atunci când apreciem mulți oameni sau când apreciem alte state, popoare, întotdeauna privim ca într-o oglindă”, “întotdeauna ne vedem pe noi înșine”, “întotdeauna proiectăm pe altă persoană ceea ce reprezintă în esență”.

  Mai devreme, MAE al Rusiei a anunțat că a rechemat la Moscova pentru consultări ambasadorul rus de la Washington, Anatol Antonov, pentru a analiza acțiunile care urmează să fie întreprins în contextul relațiilor actuale cu SUA. Totodată, diplomația rusă a subliniat că sunt interesați de neadmiterea degradării relațiilor cu Washington, iar cel mai important este “determinarea căilor de îndreptare a relațiilor complicate ruso-americane, care au fost aduse într-un impas de către Washington în ultimii ani”. Ambasada Rusiei în SUA a anunțat că Antonov va pleca la Moscova pe 20 martie.

  Tematic

  Putin: SUA vor fi nevoite să țină cont de Rusia
  Putin: 2020, cel mai prost an pentru economia globală
  Biden: Putin "va plăti" pentru amestecul în alegerile din 2020
  Putin: SUA își rezolvă problemele interne prin acuzații împotriva altor țări
  "Să fiți sănătos!" - Putin a răspuns la acuzațiile lui Biden
  Putin: Suntem gata să trăim în noi condiții geopolitice
  Tagurile:
  Recep Tayyip Erdogan

  Știrile Zilei