19:27 07 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  370122

  Nu Rusia s-a implicat în alegerile prezidențiale din 2016 și 2020 din SUA, ci politicienii din statele aliate ale Washingtonului.

  BUCUREȘTI, 22 mart – Sputnik. Imixtiunea în alegerile din SUA în 2016 și 2020 nu avut loc din partea Rusiei, ci din partea principalilor aliați din Europa, a declarat viceministrul rus al Afacerilor Externe Aleksandr Grușko.

  Potrivit lui “SUA au scos din nou de la naftalină istoria despre o imixtiune a Rusiei în alegerile din 2016, 2020, ne amenință cu sancțiuni, alte penalizări”.

  “Întrebarea este dacă a existat cu adevărat o imixtiune? Desigur a existat, însă e vorba de o imixtiune din partea aliaților SUA. Se pot număra pe degetele unei mâini acei politicieni din Europa care nu s-au remarcat prin îndemnuri către poporul american de a face o alegere corectă”, a declarat Grușko în cadrul unei mese rotunde, organizate în Duma de Stat.

  De asemenea, diplomatul rus a atras atenția la “caracteristicile și epitetele cu care au fost acordate candidatului pentru funcția de președinte al SUA, Donald Trump”.

  “Totul avea loc în prime time, în fața unui public de milioane. Iar după ce a învins, Donald Trump a sosit în mai la Bruxelles, la summitul NATO, însă acolo toți stăteau aliniați și se uitau în gura lui”, a menționat Grușko.

  Tematic

  Rusia, acuzată de susținerea lui Trump: Reacția Moscovei
  Când se decide Trump dacă va candida din nou la Casa Albă
  Trump atacă politica lui Biden privind imigrația - „Țara noastră este distrusă”
  Trump a comentat căderea lui Biden pe scara avionului
  Trump Jr. despre Biden: „Un costum gol cu un teleprompter”
  Tagurile:
  Rusia, Moscova, SUA

  Știrile Zilei