05:07 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (202)
  214110

  Liderul partidului francez “Adunarea Națională”, Marine Le Pen consideră că Franța trebuie să autorizeze vaccinul rusesc Sputnik V fără să aștepte decizia EMA.

  BUCUREȘTI, 22 mart – Sputnik. Liderul partidului “Adunarea Națională”, Marine Le Pen, consideră că Franța nu trebuie să aștepte o aprobare din partea Uniunii Europene pentru a utiliza vaccinul rusesc împotriva COVID-19.

  “Sunt uimită să văd cum guvernul francez așteaptă o aprobare din partea Uniunea Europeană pentru a da comanda pentru vaccinul rusesc Sputnik V sau pentru vaccinul chinez”, a declarat Le Pen în cadrul unei conferințe de presă susținute luni.

  “În viziunea mea, dacă o soluție de depășire a crizei este vaccinarea, atunci aceasta trebuie grăbită. Iar în acest sens este nevoie de extinderea accesului la vaccine”, a adăugat ea.

  Le Pen a indicat asupra faptului că astăzi există probleme legate de livrarea unor vaccinuri. “Să procedăm așa cum au procedat alte state, care au autorizat liber vaccinele. Putem autoriza vaccinul la nivel național, desigur, în cazul în care nu reprezintă niciun pericol pentru cetățenii noștri. Nu suntem obligați să așteptăm opinia sau autorizația Agenției Europene a Medicamentelor (EMA)”, a menționat ea.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (202)

  Tematic

  În Serbia există o cerere ridicată pentru Sputnik V
  Norvegia cere procurarea vaccinului Sputnik V pe fondul unui număr record de infectări
  Politician german: Sputnik V e ''mai bun decât unele dintre vaccinurile deja aprobate''
  Primul lot al vaccinului Sputnik V va ajunge în Filipine în aprilie
  EMA va trimite experți în Rusia, care să verifice datele legate de Sputnik V
  Tagurile:
  Sputnik V, Franța, Marine Le Pen

  Știrile Zilei