15:54 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  11550

  Manifestanții s-au adunat duminică în capitala olandeză pentru a protesta împotriva restricțiilor anti-Covid. Pentru a-i dispersa, poliția a folosit tunuri cu apă, relatează postul public de radio olandez NOS.

  BUCUREŞTI, 22 mart – Sputnik. Piața Muzeelor, una dintre principalele pieţe din Amsterdam, a fost, în această duminică, 21 martie, scena unui miting împotriva măsurilor restrictive anti-Covid, relatează municipalitatea. Numărul persoanelor prezente la fața locului a depășit maximul de 500, stabilit pentru un miting sub restricțiile puse în aplicare pentru combaterea epidemiei de coronavirus, potrivit Sputnik France.

  Poliția a folosit tunuri de apă pentru a dispersa mulțimea, anunță compania de radiodifuziune publică olandeză NOS.

  ​Înainte de a lua măsuri, municipalitatea a avertizat participanții în mod repetat pe reţeaua Twitter.

  ​Ieri, în timpul unui miting identic desfășurat în aceeași locație, poliția din Amsterdam a arestat 58 de persoane, se arată într-un comunicat.

  Zone de risc

  În contextul acestor mobilizări, municipalitatea a emis un comunicat de presă în care a menţionat „mai multe demonstrații în zone desemnate cu maximum 500 de participanți”. Aceasta a avertizat că, sâmbătă și duminică, Piaţa Muzeelor și împrejurimile sale au fost definite ca o „zonă de risc”. Această calificare conferă poliției dreptul de a efectua percheziții preventive ale persoanelor prezente în aceste spații.

  Autoritățile au explicat abordarea poliţiei spunând că, în timpul demonstrațiilor recente din aceste zone, au fost descoperite persoane care purtau arme.

  Weekend tensionat în mai multe orașe europene

  În acest weekend, locuitorii mai multor orașe europene, inclusiv din Bucureşti, au ieșit în stradă pentru a-și exprima indignarea față de măsurile restrictive impuse în țările lor ca răspuns la al treilea val al epidemiei de Covid-19. Astfel, sâmbătă, 20 martie, au avut loc mitinguri în Polonia, Elveția și în orașul german Kassel, unde au avut loc ciocniri între participanți și poliție.

  Tagurile:
  Olanda

  Știrile Zilei