16:41 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Certificatul european COVID-19 (30)
  57904

  După publicarea unui nou certificat considerat prea complex de mulți francezi, guvernul a elaborat un altul care este acum disponibil pe TousAntiCovid, aplicația de descărcat de pe telefonul dvs. smartphone.

  Locuitorii Franței pot avea acum ușor acces la noile certificate derogatorii din aplicația specială TousAntiCovid. Instrumentul digital a fost actualizat marți, 23 martie. Certificatul este accesibil de pe ecranul de pornire pentru cele două părți ale sale: ieșiri pe timp de zi în cele 16 departamente aflate în lockdown și ieșiri în timpul stării de asediu, încă în vigoare pe întreg teritoriul între orele 19:00 și 06:00.

  ​TousAntiCovid înregistrează datele și le păstrează în memorie, permițând utilizatorilor să recertifice în câteva secunde. Datele personale rămân stocate pe smartphone.

  Noul certificat a fost elaborat de guvern după fiasco-ul unei prime versiuni puse în funcțiune pe 20 martie. Acest lucru a fost considerat prea complex atât de utilizatorii de internet, cât și de Ministerul de Interne, ale cărui echipe se aflau la originea documentului. Noul document a fost disponibil inițial doar pe site-ul Ministerului de interne, dar poate fi descărcat acum prin intermediul aplicației.

  În timpul zilei (confinement) sau în timpul stării de asediu (couvre-feu)

  Conform noilor reguli, în ciuda lockdown-ului, va fi posibil să plecați de acasă fără o limită de timp, dar numai în timpul zilei, pe o rază de 10 kilometri cu dovada adresei. Dar veți avea nevoie de un certificat pentru a călători peste 10 kilometri.

  Un certificat va fi, de asemenea, obligatoriu pentru orele de stare de asediu, de la ora 19:00.

  Mai multe regiuni și departamente din Franța au reintrat în lockdown pentru o perioadă de patru săptămâni de vineri, 19 martie 2021.

  Nerespectarea acestor măsuri va duce la prima penalizare - o amendă de 135 de euro, majorată la 375 de euro în caz de neplată sau de necontestare în termenul indicat în avizul de încălcare. În cazul unei încălcări repetate în termen de 15 zile, va fi o amendă de 200 de euro, majorată la 450 de euro. După trei infracțiuni în 30 de zile este prevăzută o amendă de 3750 de euro sau chiar șase luni de închisoare.

  Тема:
  Certificatul european COVID-19 (30)
  Tagurile:
  COVID-19, coronavirus, smartphone, Aplicație, Restricții, Lockdown, Certificat, Franța

  Știrile Zilei