01:32 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (201)
  182101

  Producția vaccinului rusesc Sputnik V va fi lansată pe teritoriul Serbiei, a anunțat Fondul rus de Investiții Directe, care a menţionat şi data când se va întâmpla acest lucru.

  BUCUREŞTI, 25 mart – Sputnik. Fondul rus de Investiții Directe (RFPI) și Institutul Torlak de virologie, vaccinuri și seruri din Belgrad au convenit asupra producerii vaccinului Sputnik V în Serbia, a a anunţat Fondul.

  „Serbia va deveni primul stat din sudul Europei care va produce Sputnik V. În viitor, ar putea să-l exporte către alte țări din regiune”, a anunţat RFPI, citat de Sputnik France

  Potrivit Fondului, producția ar trebui să fie lansată până în luna mai.

  „Serbia a fost printre primele țări care au aprobat și au început să utilizeze medicamentul rus pentru a-și vaccina populația împotriva coronavirusului. Producția de Sputnik V de către Institutul Torlak va simplifica logistica și va accelera implementarea programului de vaccinare în Serbia”, a declarat CEO-ul Fondului, Kirill Dmitriev.

  Fondul a mai anunţat că a semnat acorduri privind producerea Sputnik V cu companii care își desfășoară activitatea în Germania, Franța, Italia și Spania. La rândul lor, Ungaria și Slovacia au aprobat utilizarea fără a aștepta aprobarea Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), care a început revizuirea la începutul lunii martie.

  Weekendul trecut, comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, care a descris anterior Sputnik V ca fiind un „vaccin bun”, a susținut că Europa „nu are absolut nevoie” de vaccin.

  Aceste declarații au fost descrise ca fiind „ciudate” de Vladimir Putin. „Ne întrebăm ce interese apără aceste persoane: pe cele ale companiilor farmaceutice sau pe cele ale cetățenilor europeni”, a spus șeful Kremlinului în cadrul unei întâlniri pe tema imunizării, difuzată la televizor.

  OMS speră că Europa va adopta vaccinul rusesc

  Directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, a susţinut, la rândul său, necesitatea unei mai mari încrederi în Sputnik V în contextul lipsei de vaccinuri suficiente anti-Covid din Europa. Astfel, acesta a spus că speră că Uniunea Europeană îl va aproba „în viitorul foarte apropiat”.

  Înregistrat în Rusia în august 2020, Sputnik V este în prezent autorizat în 56 de țări pentru o populație totală de peste 1,5 miliarde de oameni.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (201)

  Tematic

  EMA va trimite experți în Rusia, care să verifice datele legate de Sputnik V
  Norvegia cere procurarea vaccinului Sputnik V pe fondul unui număr record de infectări
  Primul lot al vaccinului Sputnik V va ajunge în Filipine în aprilie
  Politician german: Sputnik V e ''mai bun decât unele dintre vaccinurile deja aprobate''
  Le Pen cere autorizarea Sputnik V în Franța fără aprobarea EMA
  Spitalele din Rusia au primit Sputnik V care nu are nevoie de temperaturi scăzute
  Sondaj: Mai bine de un sfert dintre francezi doresc să se vaccineze cu „Sputnik V”
  Maia Sandu: Ne dorim suportul Rusiei pentru acces la vaccinul Sputnik - V
  Tagurile:
  Serbia, Sputnik V

  Știrile Zilei