02:54 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1777)
  24223

  Hârtia igienică a devenit o marfă prețioasă ca urmare a pandemiei coronavirusului, aproape o monedă în sine. Oamenii de știință spun că aceasta este o reacție la regulile de carantină pe termen lung.

  Lipsa containerelor de transport poate duce la un deficit de hârtie igienică, a raportat Bloomberg miercuri, menționându-l pe Walter Schalka, CEO al Suzano SA, cel mai mare furnizor de materii prime pentru articolele de baie.

  Compania care produce celuloză de lemn și o transportă pe transportatori, cunoscuți sub denumirea de vrac, a declarat că un deficit global de containere maritime care a început cu câteva luni în urmă a fost cauzat de cererea semnificativă pentru un anumit tip de containere din oțel fabricate în China.

  Schalka și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că întreruperile de transportare pot continua până în aprilie, în timp ce compania se confruntă cu un risc serios de export mai mic. El a adăugat că aceasta ar fi o altă provocare, deoarece pandemia globală a declanșat o cerere de articole de baie fără precedent în întreaga lume.

  Creșterea globală a cererii pentru containere a fost declanșată de China în urmă cu câteva luni, din cauza unei creșteri semnificative a comerțului online, a raportat The Daily Mail. Beijingul, considerat un lider mondial la export, a beneficiat de relaxarea restricțiilor de coronavirusului mai devreme decât alte țări.

  Această situație a fost agravată, din cauza unei producții limitate de containere, așteptându-se o scădere a comerțului global legată de coronavirus, potrivit Simon MacAdam, economist global senior la Capital Economics, citat de Daily Mail.

  MacAdam a menționat că, până în prezent, costul transportării de containere a crescut cu 250 la sută din ianuarie 2020 și prezice o creștere suplimentară. Încetinirea sistemului global de transport a afectat aprovizionarea cu alte bunuri, inclusiv cafea și brânză.

  Pe fondul pandemiei globale, multe țări au cunoscut o creștere a cererii de produse de primă necesitate, inclusiv produse de igienă, dezinfectanți și hârtie igienică. Rafturile magazinelor au fost golite de clienții înspăimântați care au provocat panică și scandaluri.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1777)
  Tagurile:
  China, containere, Transport

  Știrile Zilei