10:02 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  411113

  Potrivit miliardarului american Bill Gates, distribuirea vaccinurilor împotriva coronavirusului ar putea ajuta lumea afectată de pandemie să revină la viața normală la această dată.

  BUCUREŞTI, 26 mart – Sputnik. Bill Gates consideră că o a treia injecție cu vaccinul ar putea fi necesară pentru a combate COVID-19 în viitor, deoarece există îngrijorări că vaccinurile disponibile în prezent vor fi mai puțin eficiente împotriva noilor variante ale virusului, cum ar fi cea din Africa de Sud și Brazilia.

  Fondatorul Microsoft, într-un interviu acordat joi ziarului polonez Gazeta Wyborcza și TVN24, a descris pandemia drept „o tragedie incredibilă”, adăugând că singura „veste bună” este accesul la vaccinurile COVID.

  „Până la sfârșitul anului 2022 ar trebui să revenim la o viaţă normal”, a spus Gates, citat de Sputnik Italia. 

  De asemenea, acesta a felicitat mai multe țări, precum Australia, Coreea de Sud și Noua Zeelandă, pentru eforturile depuse în efectuarea primelor teste PCR în rândul populației, care le-a ajutat să evite o creștere exponențială a cazurilor de infectare. Potrivit miliardarului, Statele Unite și majoritatea țărilor din Europa și America de Sud nu au reușit să facă acest lucru și au plătit prețul.

  Aceste declarații ale lui Gates urmează celor făcute la CBS Evening News la jumătatea lunii februarie cu privire la necesitatea administrării unei a treia doze de vaccin anti-coronavirus în contextul temerilor că vaccinurile actuale sunt mai puțin eficiente împotriva noilor tulpini ale virusului.

  „Acum întrebarea este: trebuie să asigurăm doar o acoperire foarte mare cu vaccinul actual sau avem nevoie de o a treia doză din același vaccin sau avem nevoie de un vaccin modificat?”, a afirmat Gates.

  Anterior, miliardarul afirmase că revenirea la o viaţă normală va fi posibilă numai în 2022.

  Tematic

  Bill Gates cheamă lumea să consume carne sintetică, respingând „conspirațiile” cu vaccinul
  Bill Gates cere pregătiri pentru următoarea pandemie ca pentru un război
  Bill Gates profețește o pandemie și mai ucigătoare decât cea actuală
  Tagurile:
  Pandemie, Bill Gates

  Știrile Zilei