21:28 23 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.37
 • USD17.97
 • RUB0.25
 • RON4.34
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (203)
  11671

  Ambasadorului Iranului la Moscova, Kazem Jalali, a anunţat, într-un interviu acordat vineri Sputnik, când va începe Iranul producția vaccinului rusesc Sputnik V împotriva COVID-19 pe teritoriul său.

  BUCUREŞTI, 26 mart – Sputnik. „Producția comună va începe în aprilie şi două companii iraniene se ocupă acum de această problemă. Cred că săptămâna viitoare celulele vaccinale vor fi trimise din Rusia în Iran și, cu ajutorul lui Dumnezeu, în aprilie vom asista la începutul producerii vaccinurilor în Iran”, a spus ambasadorului Iranului la Moscova, Kazem Jalali, citat de Sputnik News

  Vaccinul rusesc Sputnik V
  © Sputnik / Владимир Трефилов

  Potrivit lui Jalali, volumul inițial al producției va ajunge la nouă milioane de doze pe lună.

  „Una dintre companiile noastre, în prima etapă, este capabilă să producă până la 4 milioane de doze pe lună, iar o altă companie, de asemenea, până la 4 milioane de doze. Vor fi de aproximativ 8-9 milioane de doze pe lună”, a spus ambasadorul, adăugând că există, de asemenea, potențialul de a crește volumul de producție în viitor.

  Anterior, Jalali a spus în februarie că Teheran și Moscova au ajuns la un acord pentru a produce împreună vaccinul Sputnik V. Potrivit declaraţiei de la sfârșitul lunii ianuarie a purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății din Iran, Kianush Jahanpur, Iranul și Rusia ar putea colabora pentru exportul Sputnik V către țări terțe.

  Iranul dezvoltă, de asemenea, mai multe vaccinuri interne împotriva COVID-19, inclusiv unul în comun cu Cuba. Teheranul intenţionează să înceapă producția de vaccinuri interne până în vară.

  Sputnik V a fost aprobat până acum în 57 de țări, devenind al doilea vaccin din lume în ceea ce privește certificarea. Are o eficacitate de 91,6% și este eficient împotriva mutaţiilor tulpinilor de coronavirus.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (203)

  Tematic

  Le Pen cere autorizarea Sputnik V în Franța fără aprobarea EMA
  Spitalele din Rusia au primit Sputnik V care nu are nevoie de temperaturi scăzute
  Maia Sandu: Ne dorim suportul Rusiei pentru acces la vaccinul Sputnik - V
  Tagurile:
  Israel, Sputnik

  Știrile Zilei