02:48 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  17212

  O coliziune între două trenuri de călători a avut loc în sudul Egiptului. Potrivit datelor Ministerului Sănătății, cel puțin 30 de persoane au murit și aproximativ 100 au fost rănite.

  Două trenuri cu pasageri la bord s-au ciocnit vineri, 26 martie, la prânz, în orașul egiptean Tahta, zona administrativă Sohag, în sudul țării. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Khaled Mujahid, a anunțat inițial la canalul Extra News cel puțin 50 de răniți.

  La fața locului au fost trimise 36 de ambulanțe, a adăugat el. Potrivit unui raport actualizat al Ministerului, există 32 de morți și 108 răniți.

  Mai multe vagoane au deraiat deasupra unui canal. Pasagerii s-au adunat în jur, așa cum se arată în filmările înregistrate la fața locului.

  "Cele două trenuri s-au ciocnit [...] ceea ce a provocat distrugerea a două vagoane în timp ce un al treilea s-a răsturnat", a declarat pentru Reuters o sursă din securitate.

  Potrivit autorității feroviare, declanșarea frânelor de urgență de către persoane necunoscute a făcut ca primul tren să se oprească. Al doilea l-a lovit apoi din spate.

  Primul tren era pe legătura Luxor-Alexandria, al doilea Aswan-Cairo, a spus departamentul.

  Ministrul egiptean al Sănătății, Hala Zayed, s-a deplasat la Sohag pentru a examina situația. Orașul Tahta este situat la aproape 450 de kilometri de capitala egipteană.

  ​A fost înființată o unitate de criză care să ofere ajutor de urgență, să mobilizeze echipe de medici și să gestioneze consecințele accidentului.

  Tagurile:
  coliziune, Tren, Răniți, Morți, Egipt, Video

  Știrile Zilei