19:46 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  71624

  Cea mai mare parte a Marii Britanii a înregistrat cel puțin o zi fără decese de Covid-19 săptămâna trecută. Cinci din nouă regiuni nu au înregistrat decese timp de minimum 24 de ore. Cazurile s-au „aplatizat”.

  BUCUREŞTI, 26 mart – Sputnik. Cea mai mare parte a Marii Britanii a înregistrat cel puțin o zi fără decese de coronavirus în ultima săptămână – prima dată când s-a întâmplat acest lucru în ultimele șase luni.

  Cinci din nouă regiuni nu au înregistrat decese timp de cel puțin 24 de ore, în timp ce Londra a înregistrat în medie 1,5 decese zilnic în cursul săptămânii, potrivit Daily Mail. 

  Cifrele oficiale arată că nu au existat miercuri decese legate de virus în sud-est, West Midlands, Yorkshire și Humber sau în estul Angliei.

  Pentru a treia oară, Sud-Vestul nu a raportat decese zilnice în ultima săptămână.

  În întreaga țară, numărul deceselor a scăzut la cel mai mic nivel din ultimele cinci luni în această săptămână, cu o medie zilnică sub 80, comparativ cu peste 1.000 în cea mai mare parte a lunii ianuarie.

  Potrivit Public Health England, cazurile s-au „aplatizat”, înregistrându-se o scădere la fiecare grupă de vârstă, cu excepția elevilor, în cazul cărora a avut loc o creștere modestă.

  Astfel, numărul de infecții este acum mai mare în rândul copiilor cu vârste cuprinse între zece și 19 ani, aproximativ unul din 1.000 având test pozitiv pentru virus, mulți fără simptome.

  Rata infectărilor a crescut de la 39,9 la 63,5 la 100.000 la copiii de cinci până la nouă ani, dar toate celelalte grupe de vârstă au prezentat o scădere săptămânală.

  După lansarea vaccinului, infecțiile sunt cele mai scăzute la persoanele cu vârste cuprinse între 70 și 79 de ani, cu 13,3 la 100.000.

  Ieri în Marea Britanie s-au înregistrat 63 de decese în decurs de 28 de zile de la un testul Covid pozitiv.

  Șeful NHS Anglia, Sir Simon Stevens, a declarat că tendința în scădere a cazurilor Covid înseamnă că nivelul de alertă al serviciului de sănătate ar trebui redus de la patru la trei pentru a reflecta „reducerea presiunii acute”.

  Într-o ședință a consiliului NHS, acesta a declarat: „Aveam peste 34.000 de pacienți cu coronavirus grav bolnavi în spitale la mijlocul lunii ianuarie. Acest număr este acum de 4.000. Deși este vorba de un număr mai mare cu aproximativ 400 de pacienți cu Covid decât în aceeași zi cu un an în urmă”.

  Această situaţie bună va crește presiunile pentru un sfârșit rapid al lockdown-ului, urmând ca următoarea etapă a foii de parcurs a prim-ministrului să intre în vigoare luni.

  Cifrele arată că Yorkshire și Humber nu au înregistrat decese zilnice miercuri - prima dată de la 8 septembrie, cu peste 28 de săptămâni în urmă.

  În aceeași zi, Sud-Estul, care a fost afectat de varianta Kent, a înregistrat zero decese pentru prima dată din 22 septembrie. Acestora li s-au alăturat West Midlands și estul Angliei, fără decese.

  De asemenea, au fost trei zile în ultima săptămână în care Sud-Vestul nu a înregistrat decese, cu 11 înregistrate în total.

  În acelaşi timp, Londra - epicentrul celui de-al doilea val de Covid - a avut doar un deces atât marți, cât și miercuri, şi 11 în toată săptămâna.

  În ultimele șapte zile au existat un total de 38.424 de cazuri, fiind o scădere cu 781 față de săptămâna precedentă. De asemenea, cazurile simptomatice înregistrate de testele PCR au scăzut cu 12% săptămânal până la 21 martie.

  Tematic

  Întoarcerea „Bestiei din Est”: UK, lovită de furtuni de zăpadă – FOTO, VIDEO
  Anunţ pentru românii din UK: vor fi introduse pașapoarte de vaccinare în Marea Britanie?
  Revin crimele cu cuțitul în UK: baie de sânge la Londra
  Tagurile:
  UK

  Știrile Zilei