03:19 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (201)
  14520

  Austria intenționează să achiziționeze peste un milion de doze ale vaccinului rusesc Sputnik V, a declarat premierul Kurz.

  BUCUREȘTI, 30 mart – Sputnik. Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a anunțat că statul intenționează să cumpere din Rusia peste un milion de doze a vaccinului Sputnik V.

  “Dacă Austria va obține suplimentar un milion de doze a vaccinului, ar putea să revină mai rapid la o viață normală și să salveze mai mulți oameni, precum și să păstreze locurile de muncă”, transmite OE24, citând liderul austriac.

  Cancelarul a atras  atenția la faptul că în problema vaccinurilor nu trebuie să apară “ochelari de cal geopolitice”.

  “Singurul lucru care trebuie să conteze este doar în ce măsură vaccinul este eficient și sigur, nu de unde provine”, consideră Kurz.

  Din februarie, Austria poartă un dialog productive cu partea rusă. Kurz a menționat că apreciază foarte mult acest lucru.

  Guvernul austriac au specificat că Viena examinează oportunitatea procurării Sputnik V în aprilie-iunie. Negocierile deja se poartă, însă deocamdată nu s-a ajuns la o înțelegere. Totuși, austriecii “se arată interesați în orice caz”.

  La sfârșitul lui februarie, Kurz discutat telefonic cu Putin despre achiziționarea preparatului rusesc, iar la începutul lui martie s-a întâlnit la Viena cu șeful Fondului Rusesc pentru Investiții Directe (RFPI), Kirill Dmitriev. Ulterior, au avut loc câteva discuții telefonice și conferințe video cu participarea RFPI, ambasadorului rus Dmitri Liubinski, ministerul Sănătății din Austria și instituțiile financiare.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (201)

  Tematic

  Moscova: În UE există o cerere enormă pentru Sputnik V
  Rusia a convenit asupra producției Sputnik V în China
  Oraș francez popular comandă vaccinurile ruseşti Sputnik V
  Tagurile:
  Sputnik V, Austria

  Știrile Zilei