11:04 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  589 0 0

  În Marea Britanie, în unele zone, chiar în a doua zi după relaxarea lockdown-ului, britanicii au parte de vreme deosebit de caldă, după o iarnă lungă cu temperaturi scăzute.

  BUCUREŞTI, 30 mart – Sputnik. Potrivit meteorologilor, în zonele centrale din Marea Britanie temperaturile au urcat foarte mult pe 30 martie, ajungând la peste 20 de grade C, după ce britanicii au avut parte de o iarnă lungă. Astfel, locuitorii se bucură de o vreme foarte caldă pentru această perioadă chiar în a doua zi după relaxarea lockdown-ului.

  © Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс

  Temperaturile au urcat până la 24 de grade C în Londra și sud-est, în timp ce în Țara Galilor vremea este înnorată, înregistrându-se 21 de grade C, iar în nordul Angliei, 20 de grade, potrivit metro.uk

  Britanicii vor avea parte de temperaturi ridicate până cel puțin la jumătatea săptămânii.

  Pe de altă parte, meteorologii au emis şi avertismente meteo în alte zone. Astfel, în Scoția au fost emise mai multe avertismente de cod galben de ploi și inundații pentru zonele de vest. Autoritățile au anunţat că pot avea loc perturbări ale călătoriilor cu trenul, dar și întreruperi de curent.

  În total, au fost emise 13 alerte de inundații și 30 de avertismente în întreaga Scoție, cinci alerte în Țara Galilor şi 40 pentru Anglia.

  Având în vedere vremea caldă, oamenii din întreaga ţară au ieşit în parcuri, guvernul relaxând restricțiile asupra întâlnirilor în aer liber. Astfel, prietenii şi membrii familiei se pot bucura de grătare, însă doar în grădinile private ale caselor. De asemenea, sportul în aer liber este permis, iar piscinele în aer liber, terenurile de golf și terenurile de tenis și baschet au fost redeschise din 29 martie.

  Tematic

  Crimă şocantă în UK: elev de 13 ani, înjunghiat mortal de alți adolescenți pentru 154 £
  UK, veste bună: Zero decese de Covid în majoritatea regiunilor – sfârşitul lockdown-ului?
  UK – restricţii dure de călătorie: cine poate lua amenzi de 5.000 de lire sterline
  Tagurile:
  Marea Britanie

  Știrile Zilei