01:37 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  23213

  Un alt deces a avut loc în Franța după vaccinarea cu AstraZeneca. O femeie de 38 de ani murit de tromboză la două săptămâni după primirea primei doze de vaccin.

  BUCUREŞTI, 31 mart – Sputnik. În contextul unui climat de neîncredere din cauza apariției cazurilor de tromboză și după moartea a doi bărbați după vaccinarea cu AstraZeneca, o femeie de 38 de ani, imunizată cu același vaccin, a murit pe 29 martie la Toulouse, raportează Actu cu referire la surse coroborate.

  Totuşi, legătura dintre vaccinare și deces nu a fost încă stabilită. Cu toate acestea, circumstanțele sunt tulburătoare, potrivit site-ului.

  Femeia era asistentă socială într-un institut medico-educativ (IME) din Toulouse. Ea a fost imunizată chiar înainte de suspendarea administrării vaccinului AstraZeneca la jumătatea lunii martie.

  Actu a menţionat că tânăra nu suferea de patologii sau de probleme de sănătate particulare. Însă la scurt timp după vaccinare au apărut complicații. Aceasta a suferit o tromboză la 14 zile după injecție și a trebuit să fie internată la spitalul Purpan, unde a fost plasată în comă artificială.

  Alte două decese

  Acesta este al treilea deces raportat în Franța după vaccinare. Pe 17 martie, un bărbat în vârstă de 63 de ani a murit în spitalul Annecy, suferind de tromboze multiple ale organelor vitale, la 10 zile după prima injecție cu AstraZeneca.

  Pe 18 martie, un student la medicină din Nantes a fost găsit mort în urma unei hemoragii cauzate de o tromboză la aproximativ zece zile după ce i s-a administrat vaccinul AstraZeneca. Deocamdată, ANSM nu stabilește o legătură între imunizare și aceste decese.

  În plus, după ce un pompier a suferit un efect advers, șeful pompierilor din Bouches-du-Rhône a suspendat, pe 15 martie, administrarea vaccinului AstraZeneca către personalul său. După cum a explicat La Provence, acest pompier de la centrul de salvare din Arles a avut „o reacție gravă de aritmie cardiacă”.

  Din 1,4 milioane de vaccinuri AstraZeneca cu care a fost injectaţi oameni în Franța, aproximativ 5.700 de efecte adverse au fost analizate de centrele de farmacovigilență, „marea majoritate” a acestora fiind „simptome asemănătoare gripei, adesea de intensitate ridicată” (febră, cefalee, dureri musculare).

  Vaccinul produs de laboratorul suedez-britanic și de Universitatea din Oxford a fost suspendat pe 15 martie de mai multe țări europene după rapoarte privind formarea de cheaguri de sânge, uneori letale.

  Franța a ridicat suspendarea patru zile mai târziu, în urma unui aviz al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), care îl considera „sigur și eficient”.

  Cu toate acestea, Haute Autorité de santé a recomandat ca vaccinul să fie rezervat persoanelor cu vârsta de peste 55 de ani, deoarece până atunci au fost observate cazuri de tromboză venoasă cerebrală doar la persoane sub 55 de ani.

  Tematic

  Un student de 24 de ani a murit în Franța după vaccinarea cu AstraZeneca
  Le Pen cere autorizarea Sputnik V în Franța fără aprobarea EMA
  Jean Castex a anunțat lockdown în 16 departamente din Franța: „Măsuri de frânare masive”
  Tagurile:
  AstraZeneca

  Știrile Zilei