04:03 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1777)
  14314

  Autorităţile din Italia au hotărât şi să-i oblige pe angajaţii din sănătate să se vaccineze anti-COVID, o decizie care este deja contestată

  BRUXELLES, 1 apr – Sputnik. Italia a decis să prelungească restricţiile împotriva pandemiei, care urmau să expire săptămâna viitoare, astfel că toate regiunile din ţară vor rămâne clasificate ca zone roşii sau portocalii.

  După scandalul cu AstraZeneca, în Italia s-a creat un curent anti-vaccin puternic în rândul cadrelor medicale, mulți angajaţi din sistemul de sănătate refuzând efectiv  să se imunizeze.

  Acum, statul italian vrea să oblig cadrele medicale, ba chiar și farmaciştii, să se vaccineze, iar cei care refuză pot avea autorizaţia suspendată pe parcursul întregului an.

  „Scopul măsurii este de a proteja cât mai mult posibil atât personalul medical și paramedical, cât și pe cei care se află în medii în care ar putea fi mai expuși riscului de infecție”, a justificat guvernul decizia luată.

  Criticii Guvernului pun însă sub semnul întrebării legalitatea actului de a obliga o anumită categorie de oameni să se vaccineze.

  Italia, a cărei campanie de vaccinare a fost afectată de întârzierile de aprovizionare care au afectat și alte țări ale Uniunii Europene, s-a angajat să ajungă la 500 de mii de vaccinări zilnice în aprilie, de la aproximativ 230 de mii în prezent. Aproximativ 10 milioane de doze au fost administrate în Italia de la sfârșitul lunii decembrie, ceea ce înseamnă că circa 3,1 milioane de cetățeni din cei 60 de milioane au fost imunizați cu ambele doze.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1777)

  Tematic

  Sputnik V este mai popular în Italia decât vaccinurile AstraZeneca și Johnson
  În Italia se investighează 8 decese după vaccinarea cu AstraZeneca
  Militar italian decedat după vaccinarea cu AstraZeneca
  Italia: Erupție spectaculoasă a vulcanului Etna
  Tagurile:
  Vaccinare, Italia

  Știrile Zilei