04:21 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  189502

  Prim-ministrul britanic Boris Johnson a promis că toţi oamenii din Marea Britanie vor putea face un test rapid pentru Covid-19 de două ori pe săptămână, în contextul relaxării restricțiilor. Testele vor putea fi livrate şi la domiciliu.

  BUCUREŞTI, 5 apr – Sputnik. Testele rapide, care pot oferi rezultate în aproximativ 30 de minute, vor fi disponibile la punctele de testare și în farmacii și vor putea fi, de asemenea, comandate online.

  © Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс

  Johnson a spus că programul va ajuta la „stoparea focarelor”, determinând accelerarea campaniei de vaccinare și relaxarea „cu precauție” a restricțiilor.

  „Testarea rapidă regulată este și mai importantă pentru a ne asigura că aceste eforturi nu sunt irosite”, a spus premierul, potrivit RT.

  De asemenea, Ministrul de stat pentru Sănătate din Marea Britanie, Edward Argar, a declarat pentru BBC Breakfast că testele rapide, care vor fi disponibile începând de vineri, vor putea fi utilizate de persoanele care se întorc fizic la locul de muncă. Acesta a adăugat că utilizarea acestor teste în școlile secundare a arătat că guvernul poate satisface cererea.

  Argar a spus că oamenii trebuie să intre singuri în carantină timp de 10 zile atunci când testul iese pozitiv pentru Covid-19, chiar dacă ulterior fac un test PCR mai precis, care este negativ.

  „Am încredere în concetățenii mei că vor continua să facă ceea ce trebuie până când vor putea fi relaxate în siguranţă aceste restricții”, a spus ministrul.

  Între timp, secretarul pentru Sănătate al Partidului Laburist, Jonathan Ashworth, a subliniat că testarea „trebuie susținută printr-un sprijin financiar decent”, deoarece oamenii sunt deseori obligați să aleagă între a intra în carantină și a-și hrăni familiile.

  Presa britanică a raportat că se așteaptă ca Johnson să confirme că toate magazinele și serviciile, precum saloanele de coafură, se pot redeschide din 12 aprilie în Marea Britanie. De asemenea, se aşteaptă ca premierul să anunțe că va fi utilizat un sistem de culori pentru țările străine în ceea ce privește ratele de infectare și de vaccinare, odată ce cetățenii britanici vor avea voie să călătorească în străinătate.

  Tematic

  UK – restricţii dure de călătorie: cine poate lua amenzi de 5.000 de lire sterline
  UK: Amendă de 10.000 de lire sterline pentru o petrecere – raid al poliţiei - VIDEO
  UK, veste bună: Zero decese de Covid în majoritatea regiunilor – sfârşitul lockdown-ului?
  Tagurile:
  UK, COVID-19

  Știrile Zilei