16:55 13 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.52
 • USD17.69
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1793)
  413823

  Prim-ministrul britanic Boris Johnson a confirmat luni că urmează faza a doua a relaxării restricţiilor împotriva COVID-19 în Marea Britanie, așa cum era planificat. Din ce dată vor intra în vigoare noile relaxări şi care vor fi acestea.

  Премьер-министр Великобритании Борис Джонсон
  © Sputnik / Джастин Гриффитс-Уилльямс
  BUCUREŞTI, 5 apr – Sputnik. „Pot confirma astăzi că de luni, 12 aprilie, intrăm în faza a doua a planului [de relaxare] - redeschiderea magazinelor, a sălilor de sport, a grădinilor zoologice, a campingurilor de vacanță, serviciilor de îngrijire personală precum coaforuri și, desigur, a berăriilor şi localurilor în aer liber”, a declarat Johnson în timpul unei conferințe de presă televizate, citat de Sputnik News.

  Marea Britanie va aplica sigur „planul spre libertate”, a dat asigurări premierul.

  „Nu este niciun semn în datele noastre actuale care să ne facă să credem că va trebui să ne abatem de la plan”, a asigurat Johnson.

  Potrivit prim-ministrului, Marea Britanie a reușit să treacă fiecare dintre cele patru teste stabilite de guvern pentru relaxarea lockdown-ului, ceea ce înseamnă că, începând de luni săptămâna viitoare, pub-urile și restaurantele în aer liber, magazinele neesențiale, sălile de fitness și coaforurile vor putea fi redeschise.

  Totuși, Johnson a avertizat că oamenii trebuie să fie precauți și i-a îndemnat să se testeze chiar dacă nu prezintă niciun simptom de COVID-19.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1793)
  Tagurile:
  Libertate, Boris Johnson, Restricții, UK

  Știrile Zilei