09:53 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1420329

  Statele Unite desfășoară exerciții regulate care simulează o confruntare aeriană pe scară largă între marile puteri, potrivit informațiilor, așa se pregătesc americanii pentru un al treilea război mondial.

  BUCUREȘTI, 6 apr - Sputnik. Forțele aeriene americane desfășoară exerciții regulate care simulează o confruntare aeriană pe scară largă între marile puteri. Autorul Chris Osborne scrie despre acest lucru în articolul său pentru publicația The National Interest.

  Osborne remarcă faptul că, în timpul exercițiului cu Steagul Roșu, Forțele Aeriene ale SUA se confruntă cu un adversar experimentat și bine înarmat, așa-numita echipă roșie, care are apărare aeriană avansată și avioane de înaltă tehnologie de a cincea generație.

  Potrivit expertului, așa se pregătesc Statele Unite pentru un al treilea război mondial.

  Conform unui raport al Forțelor Aeriene ale SUA, scopul exercițiului este pregătirea forțelor armate pentru un război „multi-dimensional”.

  „Tacticile de luptă aeriană rămân în centrul atenției scenariile exercițiilor de Steagul Roșu, dar țin cont și de amenințările care pot apărea în spațiu și în spațiul cibernetic. Astfel, armata trebuie să fie pregătită să răspundă și să depășească orice obstacole inamice în calea unei misiuni de succes ", spune raportul.

  Observatorul subliniază că atunci când apar amenințări în spațiu sau ciberspațiu, distrugerea apărării aeriene inamice devine o sarcină mai dificilă pentru Forțele Aeriene ale SUA.

  Tematic

  Rusia construiește noi purtătoare "invizibile" de rachete
  Știrea nopții: „ATAC israelian” cu rachete asupra Damascului! Ripostă precisă a Siriei
  Răspunsul american la rachetele ”Kalibr”: ce pot face cele mai noi rachete ”Tomahawk”
  Tagurile:
  Război, avioane, SUA

  Știrile Zilei