18:19 07 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1235230

  Europarlamentarul francez Hervé Juvin a avertizat România într-un interviu acordat Sputnik România că UE cumpără valorile și identitatea țărilor care au aderat la comunitatea europeană.

  BUCUREȘTI, 6 apr – Sputnik. Europarlamentarul francez Hervé Juvin le-a transmis românilor într-un interviu acordat Agenției Sputnik că lor le aparține să știe ce este fundamental și ce ar trebui să păstreze în raportul cu Bruxelles-ul, oricare ar fi prețul de plătit.

  ”Bruxelles-ul cumpără țările care aderă la Uniune, le cumpără identitatea, le cumpără independența, le cumpără valorile și credința”, avertizează politicianul și scriitorul francez care a amintit că, în felul lor, Polonia, Ungaria, Danemarca, Marea Britanie au știut să se opună acestei tendințe a UE și să arate că banii nu cumpără totul.

  Hervé Juvin a mai arătat că România trebuie încă să își consolideze forma politică, cea de Stat-Națiune european și că trebuie să își salveze pădurile din Carpați pe care le consideră un adevărat ”plămân verde al Europei”. El a avut cuvinte foarte dure la adresa celor care se fac părtași la despăduriri, numind guvernele complice intereselor internaționale din acest domeniu ca fiind ”trădătoare ale interesului național”.

  Eseistul și politicianul francez a sfătuit în plus România să își folosească tradiția sa industrială bogată pentru a anticipa economia verde care va veni, și să își reconstruiască o industrie puternică, el pomenind și necesitatea ca România să dezvolte energia nucleară ca o garanție a ”capacității sale de a-și alege destinul”.

  Tematic

  Un student de 24 de ani a murit în Franța după vaccinarea cu AstraZeneca
  Încă un deces după vaccinarea cu AstraZeneca în Franța – cauza: tromboză
  Franța: Aplicația cu noi CERTIFICATE derogatorii în caz de LOCKDOWN sau STARE DE ASEDIU
  Tagurile:
  România, Franța, Herve Juvin

  Știrile Zilei