05:51 18 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  300316

  SUA introduce sancțiuni împotriva împotriva unei instituții guvernamentale și patru demnitari turci pentru cooperarea cu Rusia.

  BUCUREȘTI, 6 apr – Sputnik. SUA aplică sancțiuni împotriva instituțiilor de stat turcești și patru demnitari pentru legăturile lor cu Rusia, se menționează într-o notificare în Registrul Federal al SUA.

  Notificarea va fi publicată oficial și va intra în vigoare din 7 aprilie.

  Sancțiunile vor viza direcția pentru industria de apărare SSB, precum și patru demnitari care activează acolo, inclusiv șeful instituției, İsmail Demir.

  Sancțiunile sunt introduse în conformitate cu legea “cu privire la contracararea inamicilor Americii prin intermediul sancțiunilor” (CAATSA). În textul notificării nu se menționează sistemele de apărare antiaeriană S-400, pentru achiziționarea cărora SUA au amenințat Turcia cu sancțiuni.

  Sancțiunile împotriva SSB presupun interzicerea exportului în SUA și contractarea a creditelor de peste 10 milioane de dolari de către această instituție. Patru demnitari turci nu vor putea călători în SUA, activele acestora, în cazul în care vor fi descoperite în jurisdicția americană, vor fi blocate, iar americanilor li se va interzice se efectueze orice tranzacții cu această entitate.

  Tematic

  VIDEO - Manifestanții turci au strigat în Franța ”Allahu Akbar”
  Doi luptători MMA turci – eroii salvatori de la Viena!
  Turcia s-a retras din Convenția de la Istanbul: Iată de ce
  Portal american: Apariția Su-57 în Turcia, „un coșmar” pentru NATO
  Pacificatori turci în Karabah: a fi sau a nu fi
  Turcia a arestat 10 amirali în retragere care s-au opus proiectului „Canal Istanbul”
  Tagurile:
  Sancțiuni, SUA, Turcia, S-400

  Știrile Zilei