02:45 13 Mai 2021
În direct
 • EUR21.53
 • USD17.76
 • RUB0.24
 • RON4.37
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  500130

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu susţine impunerea paşapoartelor de vaccinare întrucât nu se ştie cu siguranţă dacă vaccinările previn sau nu transmiterea virusului

  BRUXELLES, 6 apr – Sputnik. Anunț surprinzător al OMS care și-a exprimat dubii cu privire la pașapoartele de vaccinare atât din cauza faptului că nu se ştie cu siguranţă dacă vaccinările previn sau nu transmiterea virusului, cît și ca urmare a unor temeri legate de echitate.

  Anunțul a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris, chiar în momentul în care, în SUA, cei vaccinați au fost deja diferențiați de alte categorii de cetățeni, dându-li-se drepturi suplimentare față de cetățenii nevaccinați.

  Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a solicitat săptămâna trecută Parlamentului European și Consiliului să adopte cât mai repede propunerea privind certificatele digitale de călătorie și a făcut un apel către țările UE să creeze „fără întârziere” infrastructura necesară folosirii pașapoartelor COVID.

  „Certificatele verzi digitale ne vor ajuta să reluăm călătoriile sigure în UE. Scopul nostru este să le avem funcționale până în această vară. Așadar, invit Parlamentul European și Consiliul să adopte propunerea noastră, iar țările UE să creeze fără întârziere infrastructura necesară!”, a declarat Ursula von der Leyen.

  Potrivit propunerii Comisiei Europene, certificatul de călătorie va include informaţii cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19, la un rezultat negativ la testul Covid-19, precum şi informaţii privind orice infecţie anterioară cu coronavirus.

  În SUA, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, agenția federală americană de control asupra sănătății publice, a aprobat noile reguli de călătorie în Statele Unite care prevăd drepturi sporite pentru cei vaccinați.

  Tematic

  Știrea dimineții: noul ”pașaport de vaccinare” și ce impune
  Pașaport digital de vaccinare la nivel european
  Pașaport digital numai pentru vaccinurile aprobate în UE
  Tagurile:
  Vaccinare, OMS

  Știrile Zilei