19:03 07 Mai 2021
În direct
 • EUR21.48
 • USD17.84
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  498214

  Conflictul armat din Donbas poate fi încheiat doar prin aderarea Ucrainei la NATO, a declarat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, după o discuție cu Stoltenberg.

  BUCUREȘTI, 6 apr – Sputnik. Singurul mijloc de încheiere a conflictului armat din Donbas este aderarea Ucrainei la NATO, a declarat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, după o discuție cu secretarul de stat al alianței, Jens Stoltenberg.

  În opinia liderului ucrainean, prezența NATO în regiunea Mării Negre trebuie să devină “un factor puternic de descurajare a Rusiei”.

  “Ne propunem să reformăm armata noastră și a sectorului de apărare, însă doar cu reforme nu vor putea opri Rusia. NATO este singura cale pentru încheierea războiului în Donbas”, a declarat Zelenski, potrivit unui comunicat al serviciului de presă al administrației prezidențiale.

  Mai devreme, Ministerul Apărării al Ucrainei, după discuții purtate de ministrul Apărării, Andrei Taran, cu șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a declarat că SUA “nu vor admite realizarea unor aspirații agresive ale Rusiei în raport cu Ucraina”.

  Mai târziu, Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a declarat că discuțiile despre un conflict militar dintre Rusia și Ucraina reprezintă o invenție.

  Moscova susține că Rusia nu este interesată de un conflict cu partea ucraineană, cu atât mai mult, în unul militar.

  Tematic

  Ucraina provoacă o criză energetică în Moldova
  Un naționalist ucrainean, reținut de FSB în Rusia. Planifica un atentat la o moschee
  Rusia neagă informațiile despre un „conflictul iminent” cu Ucraina
  Tagurile:
  NATO, Rusia, Ucraina

  Știrile Zilei