23:19 22 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.64
 • USD18.02
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  22510

  Vreme neobişnuită în Germania pentru luna aprilie. După ce în urmă cu o săptămână s-a înregistrat cea mai caldă zi din martie în această ţară de până acum, meteorologii avertizează că în următoarele zile vremea se schimbă radical.

  BUCUREŞTI, 7 apr – Sputnik. În Germania au fost marţi mai multe averse de zăpadă și lapoviță, iar miercuri dimineața o masă de aer rece, aducând ninsoare, se va deplasa din nord-vest, avertizează meteorologii.

  „Cu adevărat [vreme] neobișnuită pentru luna aprilie. Ninsoarea vine din nord-vest și se deplasează din Marea Nordului, prin Renania de Nord-Westfalia, Saxonia Inferioară, în nordul Renaniei-Palatinat și în nordul Hesse. Întrucât solul îngheaţă puțin, zăpada se poate așterne”, a declarat pentru BILD meteorologul Dominik Jung de la serviciul meteo Q.met.

  Astfel, miercuri se aşteaptă averse de zăpadă în toată țara. Schimbarea vremii are loc după ce aerul arctic a absorbit umezeala Mării Nordului, umezeală care acum cade sub formă de fulgi.

  „Acest lucru este deosebit de periculos pe drumuri, deoarece în unele locuri cade zăpadă și lapoviță, în timp ce autostrada este încă uscată câțiva metri mai departe”, a atras atenţia un alt meteorolog.

  Această întoarcere a unor fenomene de iarnă vine în contextul în care, acum o săptămână s-au înregistrat 27,2 grade, cea mai ridicată temperatură în martie măsurată vreodată în Germania.

  „Din cauza diferenței mari de temperatură față de sol, continuă să se formeze furtuni și astăzi: furtuni de lapoviță și de zăpadă. Poate fi ca un viscol și în câteva minute se poate depune zăpadă“, a declarat Dominik Jung, potrivit ziarulromanesc.de.

  Potrivit meteorologilor, are loc o răcire accentuată, iar în următoarele zile vor fi aceste temperaturi în Germania:

  Miercuri: 1 până la 8 grade, dimineața zăpadă în vest, mai târziu averse de zăpadă peste tot; joi: 4-9 grade, vreme rece; vineri: 10-16 grade, mai cald în sud, în rest averse; sâmbătă: 7-19 grade, soare și nori, în a doua parte a zilei averse; duminică: 5–11 grade, vreme schimbătoare și ploi.

  Știrile Zilei