13:46 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (198)
  12950

  Landul german Bavaria a anunțat că are un contract preliminar cu o firmă locală pentru procurarea vaccinului rusesc Sputnik V.

  BUCUREȘTI, 7 apr – Sputnik. Prim-ministrul Bavariei, Markus Söder, a declarat că autoritățile landului au pregătit un contract preliminar cu o companiei locală pentru achiziționarea vaccinului Sputnik V, în cazul autorizării acestuia în UE.

  “Am întocmit un contract preliminar care va fi semnat mai târziu cu o firmă din Illertissen. E vorba de achiziționarea Sputnik V. Dacă Sputnik V va fi înregistrat în Europa, atunci Bavaria va obține doze suplimentare cu ajutorul acestei firme din Illertissen”, a declarat Söder în cadrul unei conferințe de presă.

  Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat în mai multe rânduri că Germania este dispusă să achiziționeze vaccinul Sputnik V după autorizarea acestuia în Uniunea Europeană.

  Vaccinul Sputnik V
  © Inquam Photos / Inquam Photos / Melinda Nagy

  Totodată, Ministerul Sănătății din Bavaria a semna un memorandum de intenție cu Fondul Rus pentru Investiții Directe (RFPI) cu privire la livrările în land a vaccinurilor Sputnik V, a declarat ministrul regional al Sănătății, Klaus Holetchek.

  “Vreau să mai spun câte ceva despre Sputnik. Avem un memorandum de intenții cu RFPI, e organizația autorizată de guvernul rus pentru vânzarea vaccinului, care poate fi produs în Illertissen. De asemenea, memorandumul prevede că preparatul poate fi important, în cazul în care există o astfel de voință din partea ambelor părți. O condiție este, desigur, înregistrarea preparatului ”, a declarat acesta miercuri în cadrul unei conferințe de presă.

  Demnitarul german a subliniat că Sputnik V este “un vaccine cu o eficacitate înaltă”, inclusiv împotriva cazurilor grave.

  “Mi-aș dori foarte mult ca acest vaccin să apară la noi, pentru a-l putea utiliza aici. Cred că e corect și just să dispune de o astfel de oportunitate”, a adăugat ministrul.
  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (198)

  Tematic

  Dezvoltătorul vaccinului Sputnik V dă asigurări că poate livra doze în întreaga lume
  În Iordania a început campania de vaccinare cu Sputnik V
  Oraș francez popular comandă vaccinurile ruseşti Sputnik V
  Austria vrea un milion de doze Sputnik V
  Gintsburg: Iată de ce Uniunea Europeană nu lasă vaccinul „Sputnik V” pe piața sa
  Libia: Primele doze de vaccin rusesc "Sputnik V" au ajuns la Tripoli
  „Sputnik V” protejează împotriva tulpinii sud-africane COVID mai bine decât Pfizer - sursă
  Un politician italian s-a vaccinat cu Sputnik V
  Tagurile:
  Bavaria, Germania, Sputnik V, vaccin

  Știrile Zilei