01:55 18 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  10841

  Germania este pe punctul de a începe negocieri bilaterale cu Rusia pentru achiziţia vaccinului Sputnik V după ce și landul Bavaria a anunțat că are un contract preliminar cu o firmă locală pentru procurarea vaccinului Sputnik V.

  BRUXELLES, 8 apr – Sputnik. În timp ce UE trage de timp cu privire la contractarea vaccinului rusesc Sputnik V, din motive politice, Germania este pregătită să înceapă negocierile directe cu Rusia pe această temă.

  Vaccinul Sputnik V
  © Inquam Photos / Inquam Photos / Melinda Nagy

  Pentru a nu mai aștepta după Comisia Europeană, ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a anunţat în cursul unei reuniuni virtuale că Berlinul va începe negocieri preliminare cu Rusia pe baza unui acord bilateral pentru a-şi asigura vaccinul.

  În discuţiile preliminare, Germania vrea să determine mai întâi ce cantităţi poate livra Rusia şi când.

  Faptul că Germania vrea să contracteze vaccinul rusesc la nivel federal vine la scurt timp după ce, ieri, premierul Bavariei, Markus Soeder, a declarat că acest land va cumpăra 2,5 milioane de doze de vaccin Sputnik V dacă acesta va fi aprobat de EMA, achiziţie ce ar urma să aibă loc în iulie.

  Și cancelarul german, Angela Merkel, a declarat în mai multe rânduri că Germania este dispusă să achiziționeze vaccinul Sputnik V după autorizarea acestuia în Uniunea Europeană.

  Tematic

  Libia: Primele doze de vaccin rusesc "Sputnik V" au ajuns la Tripoli
  Un politician italian s-a vaccinat cu Sputnik V
  „Sputnik V” protejează împotriva tulpinii sud-africane COVID mai bine decât Pfizer - sursă
  Tagurile:
  Sputnik V, Germania

  Știrile Zilei