20:56 16 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.38
 • USD17.87
 • RUB0.23
 • RON4.34
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1750)
  30421

  Potrivit oamenilor de ştiinţă de la University College London (UCL), până la această dată, peste 73% din populația Marii Britanii va fi protejată împotriva coronavirusului, fiind atinsă ceea ce se numeşte „imunitate de turmă”.

  BUCUREŞTI, 8 apr – Sputnik. Potrivit unui model transmis de University College London (UCL), 73,4% din populația Marii Britanii va beneficia de protecție împotriva COVID-19 până pe 12 aprilie, potrivit Daily Mail

  Imunitatea de turmă apare atunci când răspândirea naturală a unei boli infecțioase încetează în cadrul unei populații, ceea ce înseamnă că suficient de mulți oameni sunt protejaţi împotriva bolii.

  Procentul transmis de UCL depăşeşte estimarea Imperial College, care arăta că doar 34% din populația britanică ar avea anticorpi, până la sfârșitul lunii trecute.

  Astfel, noile date de la UCL fac foarte plauzibil scenariul ca Marea Britanie să ridice complet restricţiile până pe 21 iunie, data stabilită de premierul Boris Johnson.

  Oficiul Național de Statistică (ONS) a arătat pe 30 martie că, în săptămâna care se încheia pe 14 martie, 54,7% dintre persoanele din Marea Britanie aveau proteinele pentru combaterea virusului, ceea ce a reprezentat o creștere de la 50,8% faţă de săptămâna precedentă.

  Modelarea UCL examinează, printre alți factori, numărul deceselor în timp real, al infecţiilor, vaccinărilor și internărilor în spitale pentru a determina rata actuală R din Marea Britanie, de 1,12.

  Pe 5 aprilie, Boris Johnson a anunțat că pub-urile și restaurantele în aer liber, sălile de sport şi serviciile de îngrijire personală se redeschid de luni, 12 aprilie, declarând că cele patru teste pentru trecerea la următoarea etapă de relaxare au fost trecute de Marea Britanie.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1750)

  Tematic

  Războiul comercial al vaccinurilor: UE interzice exporturile către Marea Britanie și SUA
  Marea Britanie, ieşirea din lockdown: Guvernul îndeamnă la prudenţă
  Marea Britanie, temperaturi de vară şi avertizări meteo de inundaţii
  Tagurile:
  coronavirus, Marea Britanie

  Știrile Zilei