23:18 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1186232

  Vladimir Putin i-a expus lui Recept Tayyipe Erdogan pozițiile Rusiei cu privire la soluționarea conflictului intern din Ucraina.

  BUCUREȘTI, 9 apr – Sputnik. La solicitarea președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a expus pozițiile rusești cu privire la soluționarea crizei interne din Ucraina, informează serviciul de presă al Kremlinului.

  Vladimir Putin
  © Sputnik / Алексей Никольский

  Discuția telefonică dintre Putin și Erdogan a avut loc vineri.

  “La solicitarea președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a expus pozițiile rusești în ceea ce privește soluționarea crizei interne din Ucraina. S-a subliniat că un fundament fără de alternativă a reglementării conflictului reprezintă “Complexul de măsuri”, aprobat la Minsk în 2015. Totodată, a fost exprimată îngrijorarea în legătură cu sustragerea părții ucrainene de la realizarea acordurilor de la Minsk, iar în ultimul timp reia acțiuni provocatoare periculoase, îndreptate spre agravarea situației pe linia de contact”, se menționează în comunicatul administrației prezidențiale ruse.

  Mai devreme, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că situația de pe linia de contact din Donbas este înspăimântătoare, provocările militarilor ucraineni nu sunt cazuri singulare, ci multiple. Potrivit lui, fără a fi parte a conflictului, Rusia nu poate asigura o pacificare în Donbas, însă va face uz de propria influență pentru realizarea acordurilor. Moscova a declarat în mai multe rânduri că nu este parte a conflictului intern din Ucraina, fiind interesată de depășirea Kievului a crizei politice și economice.

  Tematic

  Ucraina refuză să participe la discuțiile pentru pace de la Minsk
  Expert: Zelenski transformă Ucraina într-o dictatură
  Zelenski, declarații tari despre aderarea Ucrainei la NATO
  Kremlinul a explicat prezența armatei ruse în preajma frontierei cu Ucraina
  Reacția Moscovei la cererea SUA de a explica situația cu Ucraina
  Gabriel Leș respinge curajos aberații SUA în cazul Ucraina: ”Pozițiile unor aventurieri”
  Cine și de ce provoacă Rusia cu discuții privind aderarea Ucrainei la NATO
  Putin i-a răspuns lui Merkel pe subiectul trupelor rusești în vecinătatea Ucrainei
  Tagurile:
  Ucraina, Recep Tayyip Erdogan, Vladimir Putin

  Știrile Zilei