21:03 24 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.98
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  103967

  Vladimir Putin și Joe Biden au purtat astăzi o discuție telefonică despre cele mai importante probleme regionale și globale.

  BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Președintele SUA, Joe Biden, și președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-au confirmat disponibilitatea de a purta negocieri cu privire la stabilitatea strategică, a informat Casa Albă după discuția telefonică purtată de cei doi lideri.

  “Au discutat despre un șir de probleme regionale și globale, inclusiv disponibilitatea SUA și Rusiei de a purta un dialog cu privire la stabilitatea strategică într-un șir de probleme legate de controlul asupra înarmărilor și amenințările în adresa securității în baza prelungirii tratatului New Start”, se menționează în comunicatul administrației americane.

  În timpul discuției cu Putin, Biden și-a exprimat îngrijorarea față de consolidarea “spontană” a prezenței militarilor ruși în Crimeea și la frontieră cu Ucraina, a mai precizat serviciul de presă al Casei Albe.

  “Președintele Biden a subliniat angajamentul de neclintit al SUA față de susținerea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și și-a exprimat îngrijorarea față de sporirea spontană de către Rusia a capacităților militare în Crimeea ocupată și la frontieră cu Ucraina”, se spune în comunicat.

  Totodată, Biden “a îndemnat Rusia la detensionarea situației”.

  Tematic

  Rusia cere SUA o abordare mai responsabilă privind Ucraina, în locul tensionării situației
  Statele NATO au discutat cu șeful MAE din Ucraina despre “provocările Rusiei”
  National Interest: Cât de probabil este un război între Ucraina și Rusia
  Tagurile:
  Joe Biden, Vladimir Putin

  Știrile Zilei