15:53 16 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.45
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  Vaccinul Sputnik V (201)
  20860

  Președintele unei regiuni din Franța a anunțat că a făcut o precomandă pentru vaccinul rusesc Sputnik, urmând exemplul landului german Bavaria.

  BUCUREȘTI, 14 apr – Sputnik. Președintele regiunii franceze Provența-Alpi-Coasta de Azur, Renaud Muselier, a anunțat că a făcut o precomandă pentru vaccinul rusesc Sputnik V, așteptând autorizarea preparatului de către Agenția Europeană a Medicamentelor.

  “Am avut o întrevedere cu ambasadorul Rusiei (în Franța, Aleksei Moșkov n.r.), m-am întâlnit cu premierul landului Bavaria, care este cel mai influent în Germania. Am făcut o precomandă pentru Sputnik V, în așteptarea autorizației din partea autoritățile sanitare europene. Așa cum au făcut nemții, precum a spus doamna Merkel, așa cum a făcut premierul landului federal Bavaria, am făcut acest lucru la nivelul meu”, a declarat Muselier la postul de radio RTL.

  Mai devreme, Ministerul Sănătății din Bavaria a încheiat un memorandum de intenții cu Fondul Rusesc pentru Investiții Directe cu privire la eventuala livrare a vaccinului Sputnik V în regiunea.

  Sputnik V
  © Sputnik / Владимир Трефилов

  Începând cu 4 martie, vaccinul rusesc Sputnik V este supus unei proceduri de expertizare etapizată de către Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), care autorizează vaccinurile pentru piața europeană. Mai devreme, EMA și-a exprimat speranța că evaluarea Sputnik V se va produce cât mai rapid, însă deocamdată nu se cunoaște o data exacta a aprobării vaccinului. Potrivit presei, autorizarea vaccinului ar putea avea loc în luna mai, dacă nu vor exista complicații.

  Vaccinul Sputnik V a fost autorizat în 60 de țări, ai căror populație însumată constituie 1,5 miliarde de oameni. La numărul de autorizații obținute de către autoritățile de reglementare, Sputnik V ocupă locul doi în lume. Vaccinul este eficient în proporție de 91,6 la sută, potrivit datelor publicate de prestigioasa revistă științifică The Lancet.

  Тема:
  Vaccinul Sputnik V (201)

  Tematic

  Germania este aproape de a începe negocierile cu Rusia pentru vaccinul Sputnik V
  Putin și Erdogan au discutat despre vaccinul Sputnik V
  Autoritățile de la Madrid cer presiuni asupra EMA pentru aprobarea Sputnik V
  Expert: Este oare posibilă producerea vaccinului ”Sputnik V” în Moldova
  Aproape jumătate din populația Cehiei vrea vaccinul rusesc Sputnik V
  India a aprobat solicitarea pentru autorizarea Sputnik V
  Tagurile:
  vaccin, Franța, Sputnik V

  Știrile Zilei