20:08 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  9410

  În Uniunea Europeană se vorbește tot mai insistent de renunțarea, din anul 2022, la vaccinurile ant-Covid de la AstraZeneca şi Johnson&Johnson.

  BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Ministrul francez al Industriei Agnès Pannier-Runacher a declarat pentru un post de televiziune că Uniunea Europeană ar putea să renunţe  de anul viitor la vaccinurile AstraZeneca şi Johnson&Johnson şi să se axeze asupra vaccinurilor Pfizer-BioNTech şi Moderna.

  ”Aceasta este cea mai mare probabilitate”, a declarat Agnès Pannier-Runacher, iar afirmația ei vine să confirme discuțiile apărute în presa italiană pe această temă.

  Ministrul francez a arătat că nu au fost anunţate discuţii cu privire la noi contracte în 2022 cu privire la laboratoarele farmaceutice Johnson&Johnson şi AstraZeneca.

  UE ar putea privilegia astfel vaccinuri cu ARN mesager, care ”funcţionează foarte bine” şi care au puţine efecte secundare. Scandalurile în care au fost implicate vaccinurile de la AstraZeneca, pe de o parte, iar mai nou și cele de la Johnson, ar putea fi explicația pentru care UE ezită să mai cumpere altele în 2022.

  Agnès Pannier-Runacher consideră că întârzierea în campania de vaccinare din Europa este cauzată în principal de o problemă de finanţare a cercetării.

  ”Noi am avut mai puţine doze decât Statele Unite pentru că Statele Unite au investit în cercetare, înainte, începând din martie, iar noi nu aveam acest instrument pentru a finanţa masiv teste clinice”, declară reprezentanta Guvernului francez.

  În lipsa unui organism comun al Celor 27 este imposibil să fie puse în joc sume de bani comparabile cu cele din America în finanţarea producţiei vaccinurilor, iar statele singure nu sunt capabile de acest lucru, a arătat ea.

  Tematic

  Europa este în stare de șoc: Danemarca renunță definitiv la vaccinul AstraZeneca
  Un studiu norvegian a găsit legătura dintre vaccinul AstraZeneca și coagularea sângelui
  În ciuda scandalurilor, România continuă vaccinarea cu AstraZeneca
  Tagurile:
  AstraZeneca, UE

  Știrile Zilei