19:15 21 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.33
 • USD17.90
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  12710

  Autorităţile israeliene au anunțat că purtarea măştii de protecţie împotriva coronavirusului nu va mai fi obligatorie de mâine în spațiile exterioare.

  BRUXELLES, 17 apr – Sputnik. Israel începe ridicarea treptată a restricţiilor din pandemie, primul pas fiind scoaterea olbigativității măștii în spațiile exterioare, începând de mâine.

    ”Măştile sunt făcute pentru a ne proteja de pandemie. Dar cum experţii au conchis că masca nu este necesară în aer liber, am decis să ridic (obligaţia purtării) măştii” de protecţie, a anunţat într-un comunicat ministrul israelian al Sănătăţii Yuli Edelstein.

  Israelul a fost una dintre primele ţări care a impus, în primăvara lui 2020, purtarea măştii în locuri publice.

  Situaţia s-a schimbat în ultimele săptămâni, în urma unei vaste campanii de vaccinare, în care peste jumătate (53%) dintre cei 9,3 milioane de locuitori au fost vaccinaţi.

  Israelul a lansat, la începutul lui februarie, o ieşire treptată din izolare, deschizând magazine ”neesenţiale” şi parcuri naţionale, iar apoi restaurante, cinematografe şi centre sportive.

  De asemenea, va avea loc o redeschidere a frontierelor turiştilor vaccinaţi, în grupuri organizate, începând de la 23 mai.

  Tematic

  VIDEO: Petreceri în Israel înainte de starea de asediu de Purim
  Șeful Pfizer nu au putut intra în Israel din cauza lipsei vaccinei COVID
  Situație tensionată între Iran și Israel după explozia de la bordul unei nave israeliene
  Tagurile:
  mască, Israel

  Știrile Zilei