04:01 25 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.49
 • USD17.99
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  14610

  Premierul Mario Draghi a anunţat că în Italia vor avea loc redeschideri treptate și reducerea restricțiilor de la sfârşitul lunii aprilie.

  BRUXELLES, 17 apr – Sputnik. Premierul Italiei Mario Draghi a făcut apel la un ”optimism prudent”, dar a anunțat că Italia ar urma să înceapă redeschiderea restaurantelor şi a şcolilor de luni, 26 aprilie.

  Roma
  © Sputnik / Александр Вильф

  Astfel, șeful Guvernului de la Roma a afirmat că guvernul său a decis să-şi asume un ”risc calculat” şi să clasifice regiunile italiene ale căror date epidemiologice sunt satisfăcătoare în zona ”galbenă” (risc moderat), în care restricţiile sunt mai puţin severe.

  „Se va acorda prioritate activităţilor în aer liber”, a declarat premierul Draghi, care a mai spus că toate instituţiile şcolare se vor redeschide cu prezenţă fizică în zonele galbene şi portocalii (risc mediu).

  Proiectul de redeschidere progresivă se bazează pe doi piloni: menţinerea în toate circumstanţele a gesturilor barieră (distanţarea fizică şi portul măştii) şi accelerarea campaniei de vaccinare.

  „Probabilitatea să fim obligaţi să ne întoarcem înapoi este foarte mică dacă vom respecta regulile de prevenţie”, a vrut Draghi să dea un semnal de optimism.

  Decizia guvernului reprezintă o mică accelerare, după ce, în timpul unui consiliu de miniştri anterior, la sfârşitul lunii martie, executivul era decis să anuleze orice zonă galbenă în Italia până la 30 aprilie, indiferent de situaţia epidemiologică predominantă în diverse regiuni.

  Ministrul sănătăţii, Roberto Speranza, a precizat la rândul său că guvernul programează redeschiderea piscinelor în aer liber începând cu 15 mai, a sălilor sportive din 1 iunie, iar organizarea târgurilor şi a expoziţiilor comerciale de la 1 iulie.

  Italia, prima ţară afectată masiv de pandemia de coronavirus în Europa în februarie 2020, a înregistrat peste 115.000 de decese.

  Tematic

  Italia: noul sistem de culori în funcţie de situaţia epidemiologică – zonele roşii
  Românii din Italia: bonusul pentru părinţii care lucrează poate fi solicitat de astăzi
  Din vară, noi condiții pentru a vizita Italia - ce trebuie să știe turiștii
  Tagurile:
  Italia, Mario Draghi

  Știrile Zilei