20:07 22 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.32
 • USD17.92
 • RUB0.25
 • RON4.33
 • UAH0.66
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  244101

  Primul secretar al Comitetului Central al Partidului Comunist din Cuba, Raul Castro, și-a anunțat demisia la cel de-al 8-lea congres al partidului de la Havana, anunță Ria Novosti.

  CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. În Cuba se încheie o pagină din istorie, după ce Raul Castro a anunțat că pleacă de la putere. 

  „Generalul Armatei a spus că este încântat să predea conducerea țării unui grup de lideri instruiți, cu zeci de ani de experiență, <...> dedicați eticii Revoluției, identificată cu istoria și cultura națiunii", scrie publicația locală Granma, citată de RIA Novosti.

  Politicianul în vârstă de 89 de ani își ocupă postul din 2006: din motive de sănătate, fratele său mai mare Fidel i-a delegat puterea.

  În 2018, Raul Castro a renunțat la funcțiile de președinte al Consiliului de Miniștri și șef al Consiliului de Stat, unde a fost înlocuit de actualul președinte al republicii, Miguel Diaz-Canel.

  Fratele mai mic și aliat al revoluționarului cubanez Fidel Castro, Raul, timp de 50 de ani după revoluția din 1959, a fost ministrul de război al Cubei și l-a înlocuit pe Fidel ca șef de stat și al partidului de guvernământ.

  Tagurile:
  Raul Castro

  Știrile Zilei