04:21 12 Mai 2021
În direct
 • EUR21.63
 • USD17.79
 • RUB0.24
 • RON4.39
 • UAH0.64
  Internaţional
  Sa primesc un link scurt
  1965720

  Jurnalistul ziarului german Die Zeit Michael Tuman, consideră că președintele SUA, Joe Biden, ar fi ales o „a treia cale” în relațiile cu Rusia.

  Vladimir Putin și Joe Biden
  © AP Photo / Alexei Druzhinin
  BUCUREȘTI, 18 apr - Sputnik. Președintele SUA, Joe Biden, caută simultan dialogul cu Rusia și întărește sancțiunile împotriva acesteia. Poate că a ales a treia cale în relațiile cu Moscova, spune jurnalistul ziarului german Die Zeit Michael Tuman.

  Autorul a menționat că la începutul săptămânii, liderul american l-a sunat pe omologul său rus Vladimir Putin și i-a propus organizarea unui summit pe un teritoriu neutru. Potrivit lui Tuman, există un sentiment de relaxare în relațiile dintre Moscova și Washington. Dar joi, Statele Unite introduc noi sancțiuni împotriva Rusiei și expulză imediat zece diplomați. 

  „Cu sancțiunile, Joe Biden demonstrează o respingere clară a predecesorului său <...> Donald Trump, dar nu de la sine și de la propunerea sa de a discuta”, este sigur jurnalistul.

  În opinia sa, prin noile restricții Biden arată ce înseamnă „relații dure” cu Rusia, dar în același timp nu retrage oferta de a se întâlni cu Putin.

  „Astfel, Biden indică o posibilă a treia cale în relațiile cu Rusia”, a scris Tuman.

  Pe 15 aprilie, Statele Unite au impus noi restricții asupra Rusiei și au anunțat expulzarea a zece misiuni diplomatice rusești. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a numit acțiunile SUA o încercare de a distruge relațiile bilaterale. Ea a adăugat că noile sancțiuni pun la îndoială înțelepciunea utilizării dolarului ca mijloc de plată, deoarece autoritățile SUA își folosesc moneda și sistemul financiar pentru a distruge sistemul juridic internațional.

  Vineri, Rusia a anunțat măsuri de răspuns la sancțiunule impuse de SUA: zece diplomați americani au fost expulzați, restul nu vor mai avea voie să se deplaseze liber prin țară. În plus, Moscova a impus sancțiuni personale împotriva oficialilor din administrație - atât foști, cât și actuali - și a recomandat ambasadorului american să plece la Washington pentru consultări.

  Tematic

  Kremlinul: Discuția dintre Putin și Biden a fost una lucrativă
  "Fiți bărbat."Kadîrov l-a îndemnat pe Biden să discute cu Putin
  Putin și Biden au purtat o discuție telefonică
  Tagurile:
  Rusia, Joe Biden

  Știrile Zilei